Kokoomuksen Lepomäki: Uusi piensijoittajan osakesäästötili mahdollistaa vaurastumisen yhä useammalle

Kokoomusedustajan mukaan sijoittaminen on tavallisille kotitalouksille hyvä keino kerryttää varallisuuttaan
Budjettiriihi

Kokoomuksen kansanedustaja Elina Lepomäki on tyytyväinen hallituksen päätökseen toteuttaa piensijoittajan osakesäästötili.

– Uusi osakesäästötili kannustaa suomalaisia pitkäjänteiseen osakesäästämiseen. Suomalaisilla kotitalouksilla on verrattain vähän arvopaperimuotoista sijoitusvarallisuutta. Piensijoittajien osakesäästötili mahdollistaa pesämunan rakentamisen nykyistä useammalle ja tulee varmasti lisäämään sijoittamisen suosiota, Lepomäki arvioi.

Osakesäästötilille siirrettäviä rahavaroja voi sijoittaa listattujen yhtiöiden osakkeisiin, Lepomäki kertoo tiedotteessaan.

– Tilille kertyneitä osinkoja ja luovutusvoittoja verotetaan vasta kun tililtä nostetaan varoja. Tilille tehtäville sijoituksille asetetaan 50 000 euron yläraja.

Lepomäki pitää erityisen tärkeänä, että myös osinkotulot saatiin sisällytettyä malliin.

– Piensijoittaja pääsee osakesäästötilin kautta samoihin etuihin kiinni kuin kapitalisaatiosopimuksen tai säästö- ja henkivakuutuksen haltija.

Lepomäki muistuttaa, että jo 41 prosenttia suomalaisista kotitalouksista omistaa pörssiosakkeita tai rahasto-osuuksia.

– Sijoittaminen ei ole pienen joukon etuoikeus, vaan nopeasti yleistyvä keino kerryttää vaurautta ja varautua tulevaan. Budjettiriihessä otettiin tervetulleita askelia kohti kansankapitalismia. Toimiva kansantalous edellyttää vireää piensijoittajakenttää.