Keskustan Markus Lohi tyrmää vasemmistoliiton Jussi Saramon osinkoveropuheet: ”Keskusta ei ole hallituksessa, joka kiristää yritysten verotusta”

Verotus

Keskustan talouspoliittisen työryhmän puheenjohtaja, kansanedustaja Markus Lohi tyrmää täysin Kauppalehden (15.1.) uutisoiman Vasemmistoliiton varapuheenjohtaja Jussi Saramon esityksen listaamattomien yritysten osinkoverotuksen kiristämisestä.

– Hallitusohjelman mukaisesti haluamme entistä yritysystävällisemmän ja kilpailukykyisemmän Suomen.

– Tällaisessa Suomessa yrityksillä on hyvät edellytykset menestyä, verotus kannustaa työntekoon ja yrittäjyyteen, henkilökunnan palkkaaminen on helppoa ja toimintaympäristö on vakaa, Lohi sanoo tiedotteessaan.

Markus Lohi pitää toimintaympäristön vakauden heiluttamista jatkuvilla veronkorotuspuheilla vastuuttomana.

– Keskustelu listaamattomien yritysten osinkoverotuksesta osoittaa, kuinka vähän todella ymmärretään yrittäjävetoisten pienten ja keskisuurten yritysten todellisuutta ja ajatusmaailmaa.

– Yksityisissä osakeyhtiöissä yrityksen ja yrittäjän verotusta pitää aina tarkastella kokonaisuutena. Myös yhteiskunta hyötyy siitä, että kaikkia voittovaroja ei putsata välittömästi yrityksestä, Lohi toteaa.

Keskustaedustajan mukaan on päivänselvää, että puolueen hallitusneuvotteluissa asettama kynnyskysymys on yhä voimassa: yrittäjien ja yritysten verotuksen kiristyksiä ei hyväksytä.

Lohi toivookin, että kaikki hallituspuolueet keskittyisivät nyt vakaan toimintaympäristön varmistamiseen ja hallitusohjelman toteuttamiseen.

– Osinkoverotustakin voidaan tulevaisuudessa uudistaa, mutta sen tulee tapahtua perusteellisen valmistelun jälkeen, eikä uudistamisen päämotiivina saa tällöinkään olla yrittäjien verotaakan lisääminen, Lohi sanoo.

Erityisen tärkeänä Markus Lohi pitää myös sitä, että paikallisen sopimisen edistämiseen liittyviä esityksiä tuodaan kevään kehysriiheen.

– Samassa yhteydessä myös lakiin kirjattuja paikallisen sopimisen esteitä on purettava, hän painottaa.