Keskustan Hannu Hoskonen piti päänsä ja parjasi elpymispakettia: "Valtava virhe, jota ikinä ei saada peruutettua"

Eduskunta

Keskustan kansanedustaja Hannu Hoskonen lipesi hallituksen linjasta, kun eduskunta kävi keskiviikkona lähetekeskustelun EU:n monivuotisesta budjetista ja koronaelpymisvälineestä.

Hoskonen on aikaisemmin kutsunut yhteiseurooppalaista elvytystä ”karmeaksi virheeksi”.

Hoskonen ei sulata yhteistä koronarahastoa, sillä Euroopan unionin liittymissopimuksessa ei sitouduttu taloudelliseen yhteisvastuuseen.

– On ihan turhaa rikkoa meidän sopimuksia. Tasavallan presidentti Sauli Niinistökin on kiinnittänyt tähän huomiota, että pienen jäsenmaan suoja ovat ne liittymissopimukset, mitä olemme sopineet.

Hoskonen vaati hallitusta kertomaan avoimesti uudesta järjestelystä.

– Kannattaisi kertoa totuus tälle maalle sellaisena kuin se on, eikä väännellä ja käännellä.

– Totuus on tässä asiassa, se että suomalaisten verorahat kuuluvat suomalaisten hyväksi. Jos perustamme tulonsiirtounionin, se on tälle maalle todella valtava virhe, jota ikinä ei saada peruutettua. Tätä virhettä Suomi ei missään nimessä saa tehdä, Hoskonen pauhasi.

Eduskunta kävi keskiviikkona keskustelua niin kutsutusta omien varojen päätöksestä.

Se koskee EU:n tulevien seitsemän vuoden budjettivarausta, jossa määritellään muun muassa Suomen jäsenmaksut vuosiksi 2021–2027.

Samalla eduskunta pui myös 750 miljardin euron elpymispakettia, jolla EU aikoo elvyttää koronapandemian lamaannuttamaa talouttaan.