Kaksi ulkomaalaista tuomittiin murtautumisesta Ruotsin sotilastukikohtaan

Ruotsi

Ruotsalainen tuomioistuin on antanut tuomionsa kahdelle miehelle, jotka murtautuivat Muskössä sijaitsevaan sotilastukikohtaan joulukuussa 2018.

Toinen miehistä oli Belgian ja toinen Britannian kansalainen. Murron yhteydessä he ottivat videoita ja valokuvia tukikohdasta. Miehet jäivät kiinni itse teossa, kun heidät havaittiin tukikohdan ulkopuolella, tapauksesta kertoo Euractiv.

Tutkinnan yhteydessä kävi ilmi, että miehet olivat käyneet sotilastukikohdassa kaksi kertaa. Kuvia ja videoklippejä oli kertynyt sadoittain.

Syyttäjä Mats Ljungqvist totesi TT:lle, että kuvamateriaalin päätyminen vieraiden valtojen haltuun olisi aiheuttanut Ruotsille kansallisen turvallisuusuhan.

Ljungqvistin mielestä miesten voidaan tulkita tehneen tukikohdassa jonkinlaista tutkimusta.

Miehet itse väittivät harjoittaneensa ”urbaania tutkimusmatkailua”, jossa murtaudutaan sisälle suljettuihin tai hylättyihin kiinteistöihin. He kertoivat luulleensa, ettei tukikohta olisi enää sotilaskäytössä.

Valvontakameroiden tallenteilta kävi kuitenkin ilmi, että miehet pohtivat keskenään, että tukikohta saattaisi olla vielä aktiivinen ja siellä voisi jopa olla henkilökuntaa paikalla.