Kääriäisen ratkaisu yllätti Sallamaarit Markkasen – Pohjois-Savon keskustaäänet uusjaossa

Pohjois-Savo 

Pitkän linjan keskustavaikuttajan Seppo Kääriäisen luopuminen eduskuntavaaliehdokkuudesta yllätti keskustan Pohjois-Savon piirin puheenjohtajan Sallamaarit Markkasen.

– Kyllä se pieni uutispommi on ollut yhdelle sun toiselle, Markkanen myöntää.

Markkasen mukaan Kääriäisen äänien kotiuttamisessa tai pitämisessä puolueen piirissä on kova työ, joka pitää kuitenkin ottaa positiivisena haasteena eduskuntavaaleissa.

Viime eduskuntavaaleissa Kääriäinen keräsi Savo-Karjalan vaalipiiristä 7000 ääntä ja Ylä-Savolla on perinteisesti ollut vahva keskustaedustus eduskunnassa.

Markkanen muistuttaa, että Pohjois-Savossa puhaltavat muutenkin ehdokasasettelussa uudet tuulet, kun Markku Rossi ilmoitti loppukeväästä luopumisestaan ja europarlamenttiin siirtyneen Elsi Kataisen ratkaisu on vielä auki.

– Mielenkiinnolla katsotaan, millä tavalla ja keiden henkilöiden ympärille keskustelu Ylä-Savossa viriää.

– Tässä alkaa olla jännät paikat, kun kuun loppuun mennessä pitää eduskuntavaaliehdokkaiden nimet olla. Kyllä siinä oma kuhinansa varmasti jatkuu, Markkanen pohtii.

Markkanen on hyvillään siitä, että Kääriäinen aikoo jatkaa politiikan kommentaattorina ja taustavaikuttajana.

– Sepon jylinä ja jytinä on ollut tosi pysäyttävää itselle. Häntä on valtavasti arvostettu kyllä ja puhuttu kunnoittavaan sävyyn.

Markkasen mukaan Kääriäinen ottaa asiat riittävällä vakavuudella, mutta samalla sopivalla savolaisella huumorilla.

– Hän on niin hirvittävän analyyttinen ja järkevä ja asiallinen. Ja sitten on se ihana pilke siellä silmäkulmassa!