Juncker vakuutti, ettei brexitiä avata, vaikka "ongelmia näyttää riittävän loppuun asti"

May yrittää hakea Euroopasta tukea sopimusluonnokselle, koska parlamentissa sitä ei riittävästi ole
Brexit

EU-komission puheenjohtajan Jean-Claude Junckerin mukaan nykyinen brexit-sopimusluonnos on paras ja ainoa mahdollinen eikä sitä enää avata. Juncker sanoo Twitterissä, että sopimukseen voidaan tehdä enää tarkennuksia.

Juncker on yllättynyt, että brexit ylipäänsä on vielä asialistalla.

– Se yllättää minut, koska saavutimme sopimuksen 25. marraskuuta. Tästä huolimatta näyttäisi siltä, että ongelmia näyttää riittävän loppuun asti. Tapaan tänä iltana rouva Mayn, ja minun on todettava, että saavuttamamme sopu on paras mahdollinen, ja ainoa mahdollinen. Uudet neuvottelut eivät ole mahdollisia, Juncker sanoi Euroopan parlamentille Strasbourgissa.

Britannian pääministeri Theresa May tapaa tänään myös Eurooppa-neuvoston puheenjohtajan Donald Tuskin, jonka on määrä johtaa brexit-kokousta torstaina.

Ennen EU-johdon tapaamista May tapaa ensin Hollannin pääministerin Mark Rutten Haagissa ja jatkaa sitten Berliiniin keskustelemaan Saksan liittokanslerin Angela Merkelin kanssa.

May päätti eilen lykätä parlamentin äänestystä sopimuksesta, kun hänelle kävi selväksi, ettei se olisi mennyt läpi.

Mayn päätös lykätä äänestystä painoi punnan kurssin jyrkkään laskuun. Oppositiossa oleva työväenpuolue ja myös osa konservatiiveista näki siirron myös hallituksen lopun alkuna. Kiihkeänä brexitin kannattajana tunnettu konservatiivi Mark Francois sanoi ”hallituksen piiloutuneen vessaan”.

– Hallitus on menettänyt otteen tapahtumista ja on täydessä sekasorrossa, kiteytti puolestaan työväenpuolueen johtaja Jeremy Corbyn.

Työväenpuolue ei kuitenkaan aikonut vielä yrittää Mayn hallituksen kaatamista, vaan ilmoitti lykkäävänsä epäluottamuslauseäänestystä toistaiseksi.