Joukkoliikennetoimijat reagoivat maskisuositukseen nopeasti

Korona

Helsingin seudun joukkoliikenne HSL, Tampereen seudun joukkoliikenne Nysse ja Oulun joukkoliikenne ilmoittivat torstaina ottavansa käyttöön kasvomaskisuosituksen hallituksen ohjeiden mukaisesti.

Lahden kaupunki ilmoitti suosittelevansa maskien käyttöä joukkoliikenteessä erityisesti ruuhka-aikoina.

Jyväskylän kaupunki ilmoitti suosittavansa kasvomaskien käyttöä joukkoliikenteen lisäksi myös joukkotapahtumissa. Samalla kaupunki edellyttää jatkossa tapahtumajärjestäjiä varmistamaan maskien käytön tilaisuuksissa, joissa turvavälejä ei voida pitää.

VR kertoi suosittelevansa maskien käyttöä lähi- ja kaukoliikenteessä, mutta maskinkäyttö ei ole pakollista. Jatkossa junassa työskentelevä henkilökunta käyttää työvuoronsa ajan kasvomaskia.

Turun seudun joukkoliikenne Fölissä kasvomaskisuositus otettiin käyttöön jo aiemmin.

Jyväskylän kaupunki kertoo jakavansa maskeja vähävaraisille sosiaalipalveluiden kautta. Lahdessa maskien jakamisesta taloudellisesti heikoimmassa asemassa oleville vastaa Päijät-Hämeen hyvinvointikuntayhtymä.

Turun kaupunki pyrkii aloittamaan maskien jakelun vähävaraisille ensi viikolla. Kaupunki hankkii ja maksaa hengitysmaskit niille työntekijöilleen, joiden työnkuvaan liittyy kansallinen maskisuositus.

Helsingin kaupunki tiedotti tarjoavansa maskit työtehtävissä niitä tarvitseville, joita ovat esimerkiksi sosiaali- ja terveysalalla toimivat. Kaupunki kertoi myös valmistelevansa maskien jakamista vähävaraisille kaupunkilaisille.