Halla-aho Ylen vaaliennusteesta: Tulos näyttää varsin hyvältä, vertaa sitä mihin tahansa

Kuntavaalit

Perussuomalaisten Jussi Halla-aho sanoo, että Ylen vaaliennusteen perusteella puolueen tulos näyttää varsin hyvältä, vertaa sitä mihin tahansa. Hän lisää, että puolueen vaalitulokseen on ladattu muiden kuin perussuomalaisten taholta enemmän odotuksia.

Halla-ahon mukaan puolue ei ole koskaan pystynyt kuntavaaleissa täysimääräisesti realisoimaan valtakunnallista kannatustaan ja tämä selittyy pitkälti äänestysaktiivisuudella.

Ylen ennusteen mukaan perussuomalaiset on saamassa 14,5 prosenttia äänistä. Ylen torstaina julkaistu gallup povasi perussuomalaisille 18 prosentin kannatusta. Viime kuntavaaleissa vuonna 2017 perussuomalaiset sai 8,8 prosenttia äänistä. Kyseessä on siis monen prosenttiyksikön nousu edellisiin vaaleihin verrattuna.

Yleisradion ennuste on perinteisesti ennakoinut vaalitulosta melko hyvin. Halla-aholta kysyttiin, miten valtuutettujen määrän nousu tulee näkymään.

– Se tulee näkymään siten, että perussuomalaisten arvot ja linjaukset kuuluvat entistä selvemmin kaikissa keskusteluissa ja päätöksenteossa, Halla-aho sanoo.

Halla-ahon mukaan perussuomalaiset on aina avoimia yhteistyölle kaikkien kanssa.

Perussuomalaisten varapuheenjohtaja Riikka Purra kuvailee, että puolueen kannatuksessa oli nousua ympäri maan, mutta ihan siihen ei päästy, mitä hän odotti. Hän sanoo, että puolue olisi toivonut laittavansa enemmän kiilaa keskustan ja perussuomalaisten väliin keskustan tärkeimmillä kannatusalueilla.

–  Olemme vasta matkalla suureksi kuntapuolueeksi, Purra sanoo.

Hän lisää, että perussuomalaiset on edelleen varsin uusi tekijä ja sillä on edelleen varsin pieni organisaatio.

–  Pikku hiljaa me nousemme suurimmaksi tekijäksi, Purra sanoo.