Fazer suunnittelee mittavaa makeistehdasinvestointia Lahteen

Uusi tehdas korvaisi Fazerin nykyiset makeistehtaat Vantaalla ja Lappeenrannassa
Talous

Elintarvikekonserni Fazer suunnittelee mittavaa makeistehdasinvestointia Lahteen.

Fazer on allekirjoittanut Lahden kaupungin kanssa yhteistyösopimuksen 34 hehtaarin kokoisen tontin varaamisesta makeistehtaalle Pippo-Kujalan teollisuusalueelta. Yhteistyösopimus on osa tehtaan perussuunnitteluvaihetta ja edeltää varsinaista investointipäätöstä, joka on odotettavissa vuoden 2023 alkupuoliskolla.

Tehdasinvestoinnin edetessä uusi tehdas korvaisi nykyiset makeistehtaat Vantaalla ja Lappeenrannassa. Toiminta siirtyisi uuteen tehtaaseen vaiheittain vuosien 2025–27 aikana.

Fazer kertoi tammikuussa suunnittelevansa investointia uudenaikaiseen makeistehtaaseen, jolla korvattaisiin nykyiset tuotantolaitokset. Yhtiö kertoi samalla käynnistävänsä yhteistoimintaneuvottelut Vantaan ja Lappeenrannan tehtailla työpaikan sijainnin mahdollisesta muutoksesta.

Fazerin nykyiset makeistehtaat työllistävät noin 900 henkeä. Vantaalla työskentelee noin 500 henkeä ja Lappeenrannassa noin 400.

Fazer Makeisten toimitusjohtajan Markus Hellströmin mukaan uuden tehdaspaikkakunnan valintaan ovat vaikuttaneet useat eri tekijät. Hänen mukaansa Fazer on arvioinut huolellisesti kymmeniä eri vaihtoehtoja uuden tehtaan kotikaupungiksi.

–  Lahti tarjoaisi erinomaiset puitteet työntekijöiden sujuvaan arkeen, joka on pitkällä aikavälillä perusedellytys henkilöstön hyvinvoinnille ja saatavuudelle. Muualla asuville Lahti on liikenneyhteyksien ansiosta hyvin saavutettavissa, Hellström perustelee valintaa Fazerin tiedotteessa.

–  Ehdolla oleva maa-alue on tarpeisiimme nähden tarpeeksi suuri ja mahdollistaa makeistehtaan kehittymisen myös tulevaisuudessa. Pippo-Kujalan teollisuusalue on logistisesti ja rakennusteknisesti hyvä ratkaisu, Hellström jatkaa.

Fazer työllistää jo tällä hetkellä Lahdessa noin 600 henkilöä.

–  Meille olisi suuri kunnia saada olla Fazerin Sinisen ja Mariannen uusi kotikaupunki, Lahden kaupunginjohtaja Pekka Timonen sanoo tiedotteessa.