EU-komissaarit suunnittelevat taas työmatkoja, Urpilainen toivoo pääsevänsä Afrikkaan alkukesästä

EU

Koronapandemia otti kovan otteensa Euroopasta vain muutama kuukausi sen jälkeen, kun saksalaisen Ursula von der Leyenin komissio aloitti työnsä loppuvuodesta 2019.

Muutos oli iso myös kansainvälisten kumppanuuksien komissaarille Jutta Urpilaiselle (sd.), jonka arjesta työmatkat olisivat normaalisti vieneet merkittävän osan.

Nyt rokotusten edettyä Brysselin kadut alkavat taas vilkastua, ja esimerkiksi lokakuusta asti kiinni olleet baarit ovat avanneet oviaan tänä viikonloppuna.

Urpilainen kertoo, että lähes tauottomiin etäpalaverien putkiin tottuneet komissaarit ovat alkaneet jo suunnitella fyysisiä työmatkoja.

Yksi harvinainen vierailu nähtiin jo aiemmin tällä viikolla, kun ympäristökomissaari Virginijus Sinkevicius kävi tutustumassa suomalaisiin metsätoimijoihin sopivasti ennen tärkeänä pidetyn metsästrategian julkistamista.

Urpilainen puolestaan pohtii mahdollisuutta matkustaa alkukesästä Afrikkaan. Terveysturvallisuus pidetään hänen mukaansa etusijalla, ja matkoja kumppanimaihin suunnitellaan huolella.