Ehdokas sulautui osaksi seinämuraalia – Ovatko tässä eurovaalien upeimmat kampanjakuvat?

Eurovaalit

Keskustan eurovaaliehdokas Riku Eskelinen on ottanut tavallisesta poikkeavia kampanjakuvia. Kuvissa helsinkiläinen Eskelinen poseeraa ilman paitaa sulautuneena osaksi seinämuraalia.

– Tämä on tiettävästi ensimmäinen kerta, kun tällaisia kuvia on otettu Suomessa osana poliittista viestintää, Eskelinen kertoo Suomenmaalle.

Ympäristöasioissa profiloitunut Eskelinen haluaa kuvien kautta välittää vakavan viestin: ihminen elää yli luonnon kantokyvyn rajojen.

– Emme enää sulaudu luontoon niin kuin meidän pitäisi.

Eskelisen vartalon maalasi Riina Laine, yksi maailman parhaimmista vartalomaalaajista ja lopputuloksen valokuvasi Paula Heino.

Kuvat on otettu Itä-Pasilassa, aivan Eskelisen kotipihassa, jossa dystooppista kaupunkikuvaa esittämä muraali oli jo valmiina. Muraalin on toteuttanut taiteilija Jesse Pasanen.

(Kuva: Paula Heino)

Otokset päätyivät osaksi Eskelisen kampanjaa sosiaalisessa mediassa. Ehdokas kertoo, että kuvat ovat saaneet pääsääntöisesti myönteistä palautetta.

– Monen viesti on ollut sellainen, että juuri tällaista kampanjointia keskusta tarvitsee. On toki heitäkin, jotka ovat pitäneet kuvia liian moderneina, Eskelinen kuvaa.

Mies myöntää, että poseeraaminen ilman paitaa jännitti aluksi.

– Ajattelin, että suomalaiset miehet liikkuvat joka tapauksessa ilman paitaa lomakuvissa, niin miksei sitten tällaisen asian puolesta ja kauniisti toteutettuna.

(Kuva: Paula Heino)

Juttua täydennetty 22.5. klo 16:42. Lisätty taitelija Jesse Pasasen nimi.