Eduskunnan puhemies Anu Vehviläinen kääntyi ortodoksiksi – kertoo hengellisen prosessin alkaneen miehensä kuoleman jälkeen

Politiikka

Eduskunnan puhemies Anu Vehviläinen kertoo, että hänet liitettiin tiistai-iltana ortodoksisen seurakunnan jäseneksi Pyhän Nikolaoksen kirkossa Joensuussa.

– Kysymys on monivuotisesta matkastani, jonka aikana olen luodannut sieluni tilaa ja hengellistä ymmärrystäni, pitkäaikainen keskustapoliitikko kirjoittaa Facebookissa.

Hän kertoo prosessin saaneen alkunsa miehensä Timon kuoleman jälkeen yhdeksän vuotta sitten.

– Elämäni jollakin tavalla vakavoitui pysyvällä tavalla. Useamman vuoden ajan olen tutustunut ortodoksiseen kirkkoon, sen uskoon, traditioon ja kulttuuriin. Menneen vuoden aikana asia kypsyi liittymispäätökseksi.

Vehviläinen kertoo ortodoksisuuden olevan hänelle iso ja merkityksellinen asia, mutta kirkkokunnan vaihtoon ei hänen mukaansa liity dramatiikkaa luterilaista kirkkoa kohtaan.

– Luterilainen kirkko on aina ollut ystäväni ja luotan niin olevan jatkossakin. Usko on mitä henkilökohtaisin asia. Toivon ymmärrystä sille, että en tämän enempää avaa tällä kanavalla tai muualla julkisuudessa liittymistäni ortodoksiseen kirkkoon, Vehviläinen kirjoittaa.

Henkilökohtaista asiaa Minut liitettiin tiistai-iltana ortodoksisen seurakunnan jäseneksi Pyhän Nikolaoksen kirkossa…

Julkaissut Anu Vehviläinen Tiistaina 5. tammikuuta 2021