Datajytky! – Pasi Kivisaari iloitsee Seinäjoen massiivisesta teknologiaprojektista

”Olemme auringonnousun maakunta”
Talous

Tämä on suuri päivä kaupungin lisäksi koko alueelle ja Suomelle, keskustan kansanedustaja Pasi Kivisaari iloitsee Seinäjoelle tulevasta uudesta datakeskuksesta.

– Seinäjoelle paukahti datajytky, mikä voimistaa tulevaisuuttamme.

Työ- ja elinkeinoministeriön mukaan investointi nousee lähes 100 miljoonaan euroon.

Vuonna 2021 on alkamassa ensimmäisen, noin 30 miljoonan euron datakeskuksen rakennustyö. Tulevaisuudessa saman kokoisia  konesaliyksiköitä aiotaan rakentaa yhteensä kuusi.

Kivisaari toteaa tiedotteessaan, että datan määrä maailmassa kasvaa kovaa vauhtia ja alan näkymät ovat erittäin myönteiset.

– Suomi ja Seinäjoki ovat monessa mielessä loistava investointiympäristö datakeskuksille. Yhteiskuntamme on vakaa ja kyberturvallisuutemme korkealuokkaista. Sähköllä on korkea toimitusvarmuus, tietoliikenneyhteydet ovat nopeita ja koulutustasomme on korkea. Seinäjoki on yrittäjyyden pääkaupunki, mikä rohkaisee myös sijoittajia.

Lisäksi Seinäjoki tarjoaa edullisia teollisuustontteja hyvin yhteyksien varrelta. Vähäpätöistä ei ole sekään, että sähkön hinta Suomessa on Euroopan edullisimpia. 

– Sähkönkulutus on datakeskuksissa suurta, mutta tähänkin meillä on tarjota järkevät ratkaisut. Meillä on saatavilla paljon kestävästi tuotettua energiaa ja hukkalämpö voidaan hyödyntää jo valmiina olevassa kaukolämpöverkossa.

Kivisaari kokee, että datakeskuksen myötä Seinäjoki on voittanut yhden erän globaalia kilpailua, jossa muut kisaajat ovat esimerkiksi eurooppalaisia ja aasialaisia metropoleja.

– Avaruuden kaupunki on yllättänyt jälleen. 

– Haluan välittää kiitokset niin yritystoimijoille, Seinäjoen kaupungille kuin kaikille asiaan vaikuttaneille. Tämä on hieno päivä. Teollisuuden investointien edistäminen sekä teollisuuden kustannuskilpailukyvyn turvaaminen ovat painopisteitämme. Tässä kohtaa se osoittautui viisaaksi ratkaisuksi. 

Kivisaari on vakuuttunut, että Suomi ja Etelä-Pohjanmaa ovat yhä houkuttelevampia kohdemaita kestäville investoinneille.  

– Näytämme nyt suunnan, jossa tahto ja rohkeus ovat läsnä. Niiden voimin olemme auringonnousun maakunta.