Boris Johnson yrittää runnoa erosopimustaan eteenpäin jo tänään, uskoo brittimedia – Parlamentin puhemies voi kuitenkin estää äänestyksen

Brexit

Britannian pääministeri Boris Johnson haluaa, että parlamentin alahuone äänestää tänään tuesta hänen erosopimukselleen, kertoo brittimedia.

On kuitenkin epäselvää, salliiko parlamentin puhemies John Bercow äänestystä, koska hän voi pitää sitä lauantaisen, Johnsonin tappioon päättyneen äänestyksen toistamisena, kertoo Guardian.

BBC:n mukaan Johnson uskoo, että hänellä on nyt riittävästi tukea saadakseen erosopimuksensa läpi.

Sopimuksen taakse olisi nyt hallituksen lisäksi ryhmittymässä kourallinen työväenpuolueen kansanedustajia, joitakin riippumattomia kansanedustajia sekä valtaosa aikaisemmin sopimusta vastaan kapinoineista konservatiiveista.

Jos parlamentti kannattaisi Johnsonin erosopimusta, pääministeri voisi mahdollisesti perua kirjeensä, jossa hän anoi EU:lta lisäaikaa EU-erolle. EU ei ole vielä vastannut pyyntöön.

EU-parlamentin brexit-työryhmä kokoontuu niin ikään tänään.

Johnson haluaa, että brittiparlamentti tekee tällä viikolla  ja tulevana viikobnloppuna pitkää päivää brexitin parissa, jotta erosopimukseen liittyvää lainsäädäntöä saataisiin eteenpäin.

Lakiesityksiin on kuitenkin luvassa runsaasti muutosehdotuksia. Niistä tärkein koskee lähes varmasti muun muassa työväenpuolueen ajamaa uutta EU-kansanäänestystä.

Britannian EU-eropäivä on virallisesti tämän kuun viimeinen päivä.