Perheet tarvitsevat kokemuksia ja elämyksiä, jotka auttavat jaksamaan arjessa

Puheenvuoro

Vesaiset kokoontui toukokuussa kolmen vuoden välein pidettävään liittokokoukseen Riihimäelle.

Paikalle saapui parin etäkokouksissa vietetyn vuoden jälkeen puhelias, paljon pandemiavuosista oppinut joukko linjaamaan, miten tulevien vuosien haasteisiin voidaan vastata lapsi- ja perhejärjestössä.

Etäkokous ja -tapahtuma-aika tuo varmasti myös uudenlaista sisältöä toimintaan.

Vastavalittuna varapuheenjohtajana on ilo olla tämän idearikkaan ja perheitä matalalla kynnyksellä tapahtumiin ja toimintaan kutsuvan järjestön yhtenä järjestötoimijana.

Minulle Vesaiset edustaa erilaisten perheiden yhdessäoloa ja toimintaa matalalla kynnyksellä.

Lapsena osallistuin paikallistason toimintaan, leireihin ja muutamaan kertaan myös valtakunnallisiin leireihin. Haluan antaa oman järjestöosaamiseni Vesaisten käyttöön.

Tulevina vuosina tulemme järjestönä keskittymään osallisuuden kasvattamiseen. Toiminnassa olevia lapsia, nuoria ja perheitä otetaan mukaan myös piireissä tapahtuvan toiminnan suunnittelemiseen.

Tuomme vahvemmin esiin kestävän kehityksen periaatteita. Kiinnitämme huomiota omien hankintojemme kotimaisuuden kasvattamiseen. Laadimme Vesaisille oman hankintastrategian tueksi piireillemme ympäri Suomen.

Kaikessa toiminnassamme haluamme myös huomioida saavutettavuuden ja tasa-arvoisen kohtelun.

Huomioimalla erityislapsien tarpeita tapahtumissamme, toiminnassamme ja retkillämme, voimme myös antaa heidän perheilleen hengähdystaukoa ja yhteenkuuluvuuden tunnetta.

Näinä aikoina perheet tarvitsevat kokemuksia ja elämyksiä, jotka auttavat jaksamaan arjen erilaisissa tilanteissa.

Liittokokouskauden kirkkaana kärkenä on laadukkaan toiminnan järjestäminen ja laadukas järjestön hallinto.

Valtiorahoitteisena järjestönä toiminnan läpinäkyvyyden ja mittariston kehittäminen edelleen tulee olemaan keskushallinnon kivijalka, ja sitä kautta kuudentoista piirijärjestömme toiminnan edellytys.

Liittokokouksen julkilausumassamme Vesaiset kannustavat osastojaan ja piirijärjestöjään jatkamaan kesän aktiviteettejaan tapahtumapäivien, retkien, päiväleirien ja leirien muodossa.

Tervetuloa mukaan piirien tapahtumiin!

Mukavaa kesää!

Liisa Varjola Kirjoittaja on Vesaisten Keskusliiton varapuheenjohtaja

Ei kommentteja

Voit kommentoida kirjauduttuasi palveluun. Tarvitset kirjautumiseen Suomenmaa-tunnuksen