Rokotusjärjestys

Blogi

Viime viikolla Ilta-Sanomat lupasi kertoa rokotusjärjestyksen. Piti tietenkin heti katsoa, että olenko jonossa ennen naapurin ämmiä, mutta ei se ollutkaan nimilistoittain.

Nyt joutuu miettimään mihin ryhmään kuuluu. Minne voi valittaa siitä, että toimittajia noin yleensä pidetään kaikkien listojen häntäpäässä.

Hoitohenkilökunta rokotetaan varmaankin ensimmäisenä. Viranomaistenkin luulisi olevan kärkipäässä ja edustuksellista demokratiaa toimittavien, joskaan oppositiosta ei niin lukua.

Laumasuojaa ei tullut Ruotsiin, mutta Jokereihin epäillään pikkuhiljaa tulevan. Nyt kun flunssarokotuksiinkin mennään ajanvarauksella, niin entäs koronarokotuksiin.

Tuleeko yksityisiä toimijoita? Miksi jonottaa, kun saat yksityiseltä tonnilla piikin. Maailma on sellainen, että rikkaat pelastetaan. Ja Kauko Röyhkän sanoin myös kauniit. Viiden euron vuosituloillahan Hjalliksen veljentytärkin pärjää, vaikka sukunäköä vähän onkin.

Kuka on riskiryhmää? Onko sitä kaksi askia röökiä päivässä polttanut keuhkoahtaumapotilas vai rasvamaksainen suurjuoppo?

Seitsemänkymmenen vuoden ikää pidetään jonkinlaisena rajana, vaikka tuolla seitsemänkymppiset taluttelevat kaksikymppisiä silikonibimboja.

Näyttää siltä, että virus ei iske kovin herkästi lapsiin, joka tietenkin on hieno juttu.

Mutta jos lapsia aletaan rokottaa, niin ei kai katsota koulutodistuksen keskiarvoa. Ei pitäisi, koska moni on osoittanut todeksi, että koulumenestys ei välttämättä korreloi elämässä pärjäämisen kanssa, kumpaakaan suuntaan. Pubista voi löytyä kympin tyttöjä, joiden keskiarvo oli seitsemän.

Lentoyhtiöt ja matkatoimistot varmaankin lobbaavat asiakkaidensa puolesta. Rokotukseen mukaan kelakortti ja passi mahdollisimman monella leimalla, niin ohi jonojen että heilahtaa.

Voisiko ulkomaan konsulaatista saada suosituskirjeen, tätä henkilöä odotetaan jo rantabaarissa.

Täytyy jaksaa uskoa siihen, että ensi vuoden alkupuoliskolla rokotteita saisi jo Suomessakin.

Siinähän lienee pari rokotuskertaa, oliko se kolmen viikon väli ja rokotesuoja on valmis viikko toisen piikin jälkeen. Ehkä on viisasta tarkkailla toisten mahdollisia sivuvaikutuksia.

Paitsi tietenkin venäläinen Sputnik on maailman paras koronarokote. Onhan se, jos Moskvitsh kerran on auto.

Jari Nenonen Jari Nenonen on haminalainen kirjailija ja pakinoitsija. Hän on kirjoittanut Suomenmaahan vuodesta 1977. Nenosen motto on "Ei se niin vakavaa ole”.

Ei kommentteja

Voit kommentoida kirjauduttuasi palveluun. Tarvitset kirjautumiseen Suomenmaa-tunnuksen