Putinin malli

Länsimainen maailma on nostanut oikeaa kulmakarvaansa, koska Venäjän Putin on alkanut sanella Natolle ehtoja sen mahdollisista jäsenmaista.

Täytyisi oikein kirjallisesti luvata, että esimerkiksi sotaisia Ruotsia ja Suomea ei saa ottaa Venäjää uhkaamaan.

Venäjän johdossa tuntuu olevan vainoharhainen ajatus, että heidän kimppuunsa koko ajan ollaan karkaamassa.

Ei me olla! 

Onneksi presidenttinä on Niinistö, joka heti ilmoitti, että Venäjä ei ole asianosainen, jos Suomi solmii sopimuksia kolmannen osapuolen kanssa.

Niin naurettavalta kuin Venäjän määräily tuntuukin, ei se ole vierasta, ei varsinkaan kun viedään kansalaistasolle.

Uskokaa tai älkää, taloyhtiön kokouksessa kohdassa ”muut asiat” on otettu esille, että minun kirjoittamiseni paikalliseen lehteen pitäisi kieltää. Siis yhtiökokouspäätöksenä.

Kun naapureita määräilemään aletaan, niin eikö voisi soittaa pankkiin, että sille ette ainakaan anna lainaa, tekee vielä vaikka kattoremontin tai siirtyy maalämpöön.

Kaupunginosapäätöksellä tai asukasyhdistyksessä voidaan määrätä millaisia autoja pihoissa saa olla. Mercedes on ehdottomasti liikaa, se on pröystäilyä! 

Jonkin verran on putinaa ollut varmaan siitäkin, että mitäs se yksi rouva koko ajan hyppää kampaajalla ja naamaansa maalaa.

Että ketä oikein yritetään, eihän ole rehellistä peliä, että sen jäljiltä koko kadulla leijuu hutsujen buduaarien tuoksumaailma. Rintojaan kohotuttaa, kolmen lapsen äiti!

Lentokoneista hajuja ostavat ja ulkomaan kentiltä, tax free, eli verotta, ketkuja kun ovat.

Veronkiertoa se on sekin. Voisiko ilmoittaa verotoimistoon. Voisi varmaan, jos sellainen vielä jossain olisi auki.

On se aika vuodesta, kun on sosiaalisen median paikkakuntaryhmään tai lehtien tekstaripalstalle kirjoitettava liian kirkkaista/värikkäistä/kirjavista/vilkkuvista jouluvaloista.

Oli ne sentään temokraattisia aikoja, kun jokaisen yhdessä ikkunassa oli paperinen joulutähti, 25 kynttilän ampulla korkeintaan. 

Putinin imagokonsultit tekevät virheen.

Huvittivathan ne paidattomat machoilukuvatkin, mutta tuo Kremlin kahdeksan metriä korkeista ovista kulkeminen näyttää hassulta.

Pitäisi tulla kissaluukusta tai tonttuovesta. Oven pitäisi olla niin matala, että joutuisi hieman kumartumaan.

Vaikuttaisi suurmieheltä. 

Jari Nenonen Jari Nenonen on haminalainen kirjailija ja pakinoitsija. Hän on kirjoittanut Suomenmaahan vuodesta 1977. Nenosen motto on "Ei se niin vakavaa ole”.

Ei kommentteja

Voit kommentoida kirjauduttuasi palveluun. Tarvitset kirjautumiseen Suomenmaa-tunnuksen