Kriisissä maa punnitaan

Pakina

Hallitusta on kiitelty laajasti, aiheesta. Vähän takamatkalta kyllä lähdettiin koronan torjuntaan, mutta sen jälkeen on toimittu jämäkästi.

Pääministeri Marin johtaa edestä ja tiedotustilaisuudet ovat selkeitä, pääosin. Rinne olisi pääministerinä ehtinyt sotkea joka infossa.

Vain kuntaministeri Paatero epäonnistui, taas. Juuri nyt ei olisi kaivattu luentoa, vaan tietoa siitä kuinka kuntia jelpataan. Kas, kun me kaikki asumme kunnassa. Arvatenkin avustajien kokoon kursiman paperin kankea sisäluku ei ole tiedottamista.

Kotikentällään hän on saanut ansaittua kuraa, kun Keskisuomalaisen satelliitin, joka esittää paikallislehteä, ensi jutun kärki oli Paateron haave siitä, että kyllä Meripäivät järjestetään. Sehän tässä nyt eniten kiinnostaa! Kaljaa ja Popedaa!

Suurin epäonnistuminen, tähän mennessä, on ollut ulkomailta lennätettyjen vapaa liikkuvuus. Ensin tungettiin lentokenttäbussiin niin sanottuun tappituntumaan, sitten annettiin lähteä kentältä joukkoliikennevälineillä, valvomattomaan ”karanteeniin”.

Koronakyyläksi haukuttu vastuuntuntoinen kansalainen kertoi tekstaripalstalla, että pariskunnan rouva jäi reissun jälkeen kotiin, isännällä oli kiire taksia ajamaan. Jokainen on potentiaalinen viruslinko, sekin äijä joka kaljalaatikon kanssa yritti marketissa tulla kättelemään.

Lentokenttähölmöilystä syytetään nyt tietokatkosta. Olisiko niin, että änkkäävän ylijohtajan, joka näytti hurmaantuneen joka iltapäiväisestä kommentaattorin pestistä, olisi pitänyt pysyä töissä, johtamassa.

Vielä pari-kolme kuukautta sitten lehtien vakiokamaa oli Espanjassa oleskelevien ihmeen ihastelevat haastattelut. Kun Espanjassa ruokakori on näin paljon halvempi! Ilmat ovat parempia eikä tarvitse mitenkään osallistua Suomen talouden ja verotuksen pyörittämiseen.

Thaimaasta on mielellään kerrottu kuinka Suomi sentään on sarvikuonojen maa, kun Suomipoika vertaa. Portugalissa on golfailtu ja pitkään saatu nautituksi alhaisesta verokannasta. Kun eihän Suomelle mitään velkaa olla. Ei koulutuksesta, ei terveydenhoidosta.

Ja sitten korona. Jos joku olisi tammikuussa edes vilkaissut esimerkiksi BBC:n uutisvirtaa, niin olisi voinut alkaa varautua. Nyt oletetaan, että Suomi, sarvikuonojen maa, tulee hakemaan porsaat kotiin.

Jari Nenonen Jari Nenonen on haminalainen kirjailija ja pakinoitsija. Hän on kirjoittanut Suomenmaahan vuodesta 1977. Nenosen motto on "Ei se niin vakavaa ole”.

Ei kommentteja

Voit kommentoida kirjauduttuasi palveluun. Tarvitset kirjautumiseen Suomenmaa-tunnuksen