Unicef, lasten etuja ajava järjestö

Mielipide

On hienoa että suomessakin vaikuttaa suuri lasten asioita ajava järjestö. Tällaista järjestöä ehdottomasti tarvitaan.

Ongelmat lapsillamme ja lapsiperheissä ovat vain erilaisia kuin muualla maailmassa. Meillä ei koeta nälänhätää eivätkä lapsemme ole aliravittuja. Lapsemme eivät elä sodan jaloissa, eikä meillä toistaiseksi ole uhkana tulvat eikä  maanjäristykset. Mutta meiltä puuttuu rakkaus ja inhimillisyys, ymmärrys lapsiperheitä ja heidän kohtaamia ongelmia kohtaan.

Unicef voisi olla vaikuttamassa lapsiperheiden lisääntyvän onnellisuuden tavoittelussa, sikäli kun se siihen voi vaikuttaa. Nyt järjestö on luonut mallin lapsiystävällisestä kunnasta. Ihmeellistä kyllä, juuri näissä kunnissa ovat huostaanotot näkyvästi lisääntyneet.

Unicefillä onkin paljon tehtävää, luodessaan maahamme näitä lapsiystävällisiä kuntia. Lapsiystävällisen kunnan toiminta tulee näkyä kaikissa kunnan toimissa, perheiden yleisen hyvinvoinnin lisääntymisenä, päivähoidossa ja kouluissa mutta ei huostaanottojen lisääntymisenä.

Toivonkin suomen Unicefin kiinnittävän huomiota tähän erittäin tärkeään asiaan, lapsiperheiden todelliseen hyvinvointiin.

Birgitta Wulf, Kerava