Puolueen tulevaisuus ratkaistaan kuntavaaleissa

Mielipide

Mikä on kansanliikkeemme Keskustan tulevaisuus?

Väitän, että puolueen tulevaisuus ja asema ratkaistaan seuraavissa kuntavaaleissa. Olemmehan kuitenkin suurimmassa osassa maata suurin kunta- ja maakuntapuolue. 

Puolueen on mahdollista palata Suomen suurimmaksi puolueeksi omalla, aatteellisella viestillään seuraavissa eduskuntavaaleissa. Poliittisen viestin lisäksi kenttätyöhön kaivataan uutta puhtia. Tämä ei kuitenkaan onnistu mahtikäskyllä, vaan yhdessä tekemisen kautta.

Suomalaisten luottamus Keskustaan on mahdollista palauttaa ruohonjuuritason työllä – paikallisella tasolla – kunta- ja maakuntapolitiikassa. 

Missä kunnossa perusasiat ovat kotikunnassasi?

Milloin Keskustan valtuustoryhmä on jättänyt viimeksi valtuusaloitteen ja mistä aiheesta?

Käydäänkö valtuustoryhmässä ja kunnallisjärjestössä tulevaisuuteen luotaavaa keskustelua vai käydäänkö läpi vain rutiiniasiat?

Milloin viimeksi kunnallisjärjestö tai valtuustoryhmä on pitänyt yleisötilaisuuden, keskustelutilaisuudent tai tempauksen, muulloinkin kuin vaalien alla?

Kuinka kunnallisjärjestön tai valtuustoryhmän toiminta näkyy ulospäin, esimerkiksi paikallislehdessä tai sosiaalisessa mediassa? Kirjoittavatko valtuutetut, luottamushenkilöt ja keskustalaiset lehtiin?

Entä tiedottaminen, kuinka monta tiedotetta lähetetään vuodessa valtuustoryhmän tai kunnallisjärjestön toimesta?

                  
Juha-Pekka Rusanen, keskustalainen kunta- ja maakuntapäättäjä Lapinlahdelta

Keskustan Pohjois-Savon piirin puheenjohtaja 2015–2017

Keskustan menettelytapavaliokunnan puheenjohtaja

Ei kommentteja

Voit kommentoida kirjauduttuasi palveluun. Tarvitset kirjautumiseen Suomenmaa-tunnuksen