Paavo Väyryselle

Mielipide

Älä viitsi aina kirjoituksissasi lähteä 1970-luvulta, vaan lähdepä tässä Nato-keskustelussa ja sen suomalaisessa näkökulmassa nyt vaikkapa viime joulukuulta. Et ole tainnut lukea niitä uutisia, joissa tuolloin on selkokielellä kerrottu Putinin väkevät ilmoitukset Venäjän ”etupiireistä”, joihin Suomikin kuuluu.

Varmasti saisimme olla ”etupiirissä”, mutta mitä olisi elämä Putinin Venäjän kainalossa? Paljonko Suomella olisi esimerkiksi elinkeinoelämälle annettavaa ja saatavaa lännen suunnalta tuossa Sinun ihailemassasi yhteydessä Putinin Venäjään?

Ja lopettaisitko myös koko ajan hokemat ”minä”, ”olin”, ”tiesin”, ”olin sitä mieltä”, ”en saanut vastakaikua”, ”minua ei kuunneltu”, ”minua ei uskottu” ja niin edelleen.

Lauri Jokinen

Karstula

Kommentit (2)

  • PETERI KAARLO

    Lienee se ”Putinin venäjän kainalossa” oleskelu samantyylistä kuin elämä Valko-Venäjällä tällä hetkellä. Venäjää pitää auttaa sodassa Ukrainaa vastaan, muuten ei kuulemma hyvä heilu. Ydinaseita täytyy myös ottaa omalle maaperälle. Valko-Venäjä on joutunut samojen pakotteiden piiriin kuin venäjakin. Ja tuskinpa Valko-Venäläiset venäjän naapurissa sodilta tulevat välttymään jatkossakaan, kun Venäjä taas johonkin suuntaan tuosta Ukrainan jälkeen lähtee hyökkäilemään.

    Mielestäni Suomen tilanne olisi aikalailla samanlainen venäjän ”etupiirissä”. Tämmöinenkö on se Paavo Väyrysen ihailema naapurussuhde, jota kannattaa tavoitella olemalla liittymättä natoon?

  • Lukija23

    läheppäs puavo puttiinim puhheille ja ota Vuokko mukkaan totisest kertomaam mikä nyt Ukrainassa lasten, äitien ja perheiden osa on!!!
    toella ikimuistosev valtijo-miesteo aekaseks saesit jos tuom mielev-vikasej-juluman, hirmusen soval lopettasit!!!

Voit kommentoida kirjauduttuasi palveluun. Tarvitset kirjautumiseen Suomenmaa-tunnuksen