Miksi keskusta ei ole mukana Olympiakomitean puheenjohtajakilvassa?

Mielipide

Olympiakomitean puheenjohtajakilpailu on jätetty suosiolla kokoomuksen tulevan presidenttivaalin temmellyskentäksi. Sauli Niinistö runnottiin Palloliiton puheenjohtajaksi kausille 2009–2012. Kuten muistamme vuonna 2012 hänet valittiin ensimmäiselle presidenttikaudelle .

Ylen uutiset / Aishi Zidan mukaan: ”Suomalaisista kansanedustajista joka neljäs toimii aktiivisesti urheilun luottamustehtävissä. Poliitikkojen uskotaan tuovan näkyvyyttä ja kontakteja kaupallistuneelle urheilumaailmalle. Toisaalta myös poliitikot hyötyvät urheilun mukanaan tuomasta huomiosta.”

Vähemmälle huomiolle on jäänyt puolueiden aktiivinen rooli poliitikkojen tyrkyttämisessä lajiliittojen johtotehtäviin. Räikein esimerkki nähtiin Palloliiton puheenjohtajakamppailussa, jossa S. Niinistö voitti Eerikkilän Urheiluopiston rehtorin Göran Enckelmanin.

Jalkapalloon erikoistuneen Urheiluopiston johtajalla on lajista ja verkostoista omaa luokkaansa olevat meriitit. Kun ne eivät riittäneet valintaan, niin herää epäilys, mistä oikeasti oli kysymys.

Olympiakomitean puheenjohtajalla on näkyvä paikka jopa päivittäisessä uutisvirrassa. Sen verran paljon näkyvyyttä huippu-urheilulla on mediakentässä. Siis päivittäin tulee puffi tulevaan presidentinvaalikampanjaan, ja vieläpä ilmainen.

Vaikka valittu henkilö ei edes olisi mukana presidentin vaalissa, niin puolueen, kokoomus, kautta yhteys linkittyy.

Miksi keskusta ei ole mukana tällä rintamalla?

Ilpo Pernaa