Katri Kulmunin jatkettava Suomen Keskustan johdossa

Mielipide

Me allekirjoittaneet helsinkiläiset keskustalaiset naiset olemme vakuuttuneita siitä, että Katri Kulmunin on saatava jatkaa työtään Suomen Keskustan puheenjohtajana.

Viime syksyn jälkeen alkanut jakso oli täysin poikkeuksellinen, eikä Katri ole ehtinyt puheenjohtajana edes vetää yksiäkään vaaleja.

Monista haasteista huolimatta Katri on osoittanut erinomaista kriisinsietokykyä, periaatteellisuutta ja sitkeyttä. Se, että hän kantoi täyden poliittisen vastuun avustajansa virheistä, kertoo paljon hänen luonteestaan ja ominaisuuksistaan. Hän ei jäänyt tuleen makaamaan vaan lähti oikeutetusti puolustamaan asemaansa puolueen puheenjohtajana.

Katrissa yhdistyvät raikkaus ja luonnollisuus ja laajan kielitaidon mukanaan tuoma kansainvälisyys.

Viimeksi mainittu on tärkeä ominaisuus suuren puolueen johtajalle ja antaa erinomaisen roolimallin – rallienglannilla emme yksin selviä täällä Euroopan nurkassa.

Puolueen viime hallituksen loppuajoista alkanut kannatusalho ei ole Katrin syytä. Jokaisen keskusta-aktiivin on syytä katsoa peiliin. Meitä kaikkia tarvitaan puolueen sanoman kirkastamiseen.

Katrin heinäkuun alussa alkanut laaja maakuntakiertue on osoittanut, että ihmiset haluavat osallistua puolueen tulevaisuuden rakentamiseen. Se osoittaa myös sen, että ihmisiä täytyy kuunnella ja että kaikki ovat yhtä tärkeitä. Kansanliike on aina moniääninen, mutta hyvä johtaja tekee moniäänisyydestä voimavaran. Kenttätyö on elvytettävä, ja siihen on käytettävä paljon aikaa.

Puolueen puheenjohtajista ei saa tulla kertakäyttötavaraa. Millaisen kuvan ”kuluta ja heitä pois” – kulttuuri välittää politiikasta ihmisille, joilla olisi kiinnostusta osallistua yhteisten asioiden hoitoon? Ja merkillistä on, että kunniakkaan historian omaavassa puolueessa tällaiseksi kertakäyttöhyödykkeeksi tuntuvat johdonmukaisesti päätyvän naiset.

Keskusta on Helsingissä pieni tekijä, mutta täällä meillä on kaikkein eniten voitettavaa.

Eriarvoistumisen syveneminen, johon Katri puheenjohtajana haluaa puuttua, näkyy selkeästi myös täällä Helsingissä. Kaupunginosien väliset erot kasvavat: on etuoikeutettujen kuplia ja toisessa ääripäässä lisääntyviä toimeentulo-ongelmia ja toivottomuutta.

Koulushoppailu kasvattaa koulujen välisiä ja lasten ja nuorten tulevaisuudenedellytysten välisiä eroja. Asuntojen hinnat ovat monin paikoin karanneet tavallisten palkansaajien ulottumattomiin. Katri voi uskottavasti olla koko Suomen puolustaja.

Tulevassa puoluekokouksessa on tarjolla joukko ansioituneita ja taitavia keskustalaisia puolueen johtotehtäviin.

Keskustassa on vetovoimaa, mikä on positiivinen ja yllättäväkin asia tässä kannatustilanteessa. Jatkuvuus on myös tärkeää. Meidän valintamme keskustan puheenjohtajaksi on Katri Kulmuni.

Vuokko Ahti

Anneli Alaluusua

Vahideh Fana

Noora Juvonen

Katri Kinnunen

Sanna Lehtinen

Riina Länsikallio

Matleena Mikkonen

Sole Molander

Päivi Mononen-Mikkilä

Jade Myllykangas

Salla Rahnasto

Marita Saarelma

Ei kommentteja

Voit kommentoida kirjauduttuasi palveluun. Tarvitset kirjautumiseen Suomenmaa-tunnuksen