Elämän ei tarvitse olla viihdettä

Mielipide

Ajassamme on paljon ilmiöitä. Tuntuu, että elämme ilmiöistä.

Opetussuunnitelmassakin on ilmiöoppiminen. Mennään naimisiin usein vain siksi, että saadaan pitää häät. Seurataan mitättömyyksiä sosiaalisessa mediassa 24/7 ympäri vuoden.

Asiantuntijalta kysellään, miten tulisi ihan tätä arkea elää. Palellutaan talvipakkasessa vain sen vuoksi, että pää, polvet ja nilkat on siistiä pitää paljaana. Lähes jokaisesta elämän tilanteesta täytyy tehdä päivitys sosiaaliseen mediaan koko maailman tietoon. 

Kaikki kokit (ainakin televisiossa) ovat huippukokkeja, ei tavallisia kokkeja. Seurataan televisiosta käsikirjoitettuja, mukamas tositv-ohjelmia, joissa esiintyjät kasvot pöhössä kiertävät maailmaa tai pitävät ”leiriä”. Erityisen suosittu on ohjelmaformaatti, jossa esiintyjät itkevät.

Koulukiusaus- ja väkivallan kitkeminen on opettajien vastuulla, ei lasten ja nuorten vanhempien.

Koulusta ei potkita pois häirikköä, vaan opettaja. Vastuuministeri puolestaan sallii pilvipössyttelyn. Asiantuntijoiden voimin mietitään, kuinka monta sukupuolta mahtaakaan olla.

Ilmiö on sekin, että vähän kovemmasta lumituprakasta tai kovasta auringonpaisteesta säätiedoissa ihan varoitellaan. 

Vippitoiminnalle asetellaan korkokattoja, mutta samaan aikaan saavat sortterit, resurspankit, rahalaitokset ym. kupatata ihmisiä sen minkä ehtivät.

Tosin, elämme kaikki velkakuplassa ilman huolen häivää. Tämä on ollut pidemmän ajan ilmiö.

Rehellisyys ja hyvät käytöstavat ovat aliarvotettuja. Juoniminen, sairaalatarinat, väkivalta, rikollisuus ovat viihdettä.

Ei enää ymmärretä, että elämän ei tarvitse olla viihdettä. Pelkkä oleminenkin riittää elämiseen. Kun tämän oivaltaa, niin kummasti helpottaa.

Antero Pesonen

Kitee

Ei kommentteja

Voit kommentoida kirjauduttuasi palveluun. Tarvitset kirjautumiseen Suomenmaa-tunnuksen