Sirkka-Liisa Anttila haluaa Euroopan ulos islamofobian ja terrorismin noidankehästä

Terrorismi

Euroopan neuvoston Suomen valtuuskunnan varapuheenjohtaja, keskustan kansanedustaja Sirkka-Liisa Anttila vaatii neuvoston jäsenvaltioita tukkimaan terroristien rahoituskanavat ja katkaisemaan päättäväisellä otteella vihapuheen myrkyllisen kierteen.

Anttila puhui keskiviikkona Euroopan neuvoston parlamentaarisen yleiskokouksen istunnossa, kun käsiteltävänä oli islaminuskon ulkopuolisen rahoituksen sääntelyä koskeva raportti.

Euroopan ulkopuolelta tuleva rahoitus voi raportin mukaan tukea radikalisoitumista ja ääriajattelua, mistä syystä sääntely voisi olla paikallaan uskonnonvapautta kuitenkaan loukkaamatta.

– Jotta pystyisimme torjumaan Euroopassa asuvien muslimien radikalisoitumista, meidän on ymmärrettävä sen taustalla olevat syyt kuten maahanmuuttajien syrjintä, eristäminen ja kotoutumisen epäonnistuminen., Anttila muistutti tiedotteessa.

Väkivalta, vihapuhe ja islamofobia ovat Anttilan mukaan omiaan voimistamaan terroristijärjestöjen sanomaa.

– Siksi on tärkeää kouluttaa ja kasvattaa ihmisiä ymmärtämään eri uskontoja ja kulttuureja. Se ei kuitenkaan tarkoita ihmisoikeusloukkausten tai väkivallan hyväksymistä, hän tähdensi.

Konkarikansanedustaja korosti myös, että Eurooppaan ei saa päästä syntymään rinnakkaisia yhteiskuntia, joissa eletään omien lakien ja sääntöjen mukaan eurooppalaisten ihmisoikeusnormien ulottumattomissa.

– Eurooppaan tarvitaan uskontojenvälistä vuoropuhelua, jos haluamme estää ääriajattelua ja radikalisoitumista, Anttila korosti.