Pylväs: Tuplapoistot erinomainen kädenojennus yrittäjille

Keskustan kansanedustaja Juha Pylväs pitää yritysten ja taloudellisen toimeliaisuuden kannalta erinomaisena asiana hallituksen niin sanottua tuplapoistoesitystä.

Esityksessä uusien kone- ja laiteinvestointien poistomahdollisuus tuplataan verotuksessa neljäksi vuodeksi 2020–2023.

Koneiden, kaluston ja laitteiden vuotuinen enimmäispoisto nousee nykyisestä 25 prosentin 50 prosenttiin.

– Tämä valtiovarainministeri Mika Lintilän johdolla valmisteltu esitys toteuttaa hyvällä tavalla keskustan ja hallituksen tavoitetta en­tis­tä yri­ty­sys­tä­väl­li­sem­mäs­tä ja kil­pai­lu­ky­kyi­sem­mäs­tä Suo­mes­ta, toteaa Pylväs.

Hän puhui lauantaina Haapajärvellä pidetyssä Yrittäjien ja MTK:n yhteisessä yrittäjäjuhlassa.

Pylvään mukaan uudistuksessa on kyse verokannustimesta, joka koskee kaikkea yritystoimintaa, myös maataloutta ja palvelualaa.

Aiemmin käytössä olleet tuplapoistot ovat rajoittuneet ainoastaan tehtaiden ja työpajojen koneisiin ja laitteisiin. Nyt toimialaan tai paikkaan liittyviä rajoituksia ei ole.

– Tuplapoisto on erinomainen kädenojennus yrityksille. Sen avulla veronmaksu suoritetaan lähempänä sitä hetkeä, jolloin investointi alkaa tuottaa. Olen itsekin pitänyt tätä asiaa esillä yhtenä keinona saada investointeja liikkeelle ja sitä kautta työtä ja hyvinvointia alueille. Olen tyytyväinen, että tämä meni näin nopeasti eteenpäin, Pylväs kiittelee.

Hallituksen esitys asiasta tulee eduskunnan täysistunnon lähetekeskusteluun tiistaina 19.11.2019.