Pirttilahti iloitsee ravintolatuesta: “Keskusta vaikutti merkittävästi siihen, että tuki saatiin kohtalaiseksi“

Ravintolat

Kansanedustaja, talousvaliokunnan varapuheenjohtaja Arto Pirttilahti (kesk.) iloitsee keskiviikkona valmistuneesta talousvaliokunnan mietinnöstä ravintolatuesta.

Mietintö mahdollistaa tuen saamiseen vaikuttavan myynnin vertaamisen viime vuoden huhti-toukokuuhun. Samoin sen mukaan jää Business Finalndin vastuulle selvittää mahdolliset päällekkäisyydet jo myönnettyihin tukiin, eikä leikkausta tehdä automaattisesti.

– On hienoa, että kauan odotettu ravintolatuki saatiin pakettiin ja kattavammin yrityksiä siihen mukaan. Kokonaisuus oli haastava ja väännön paikkoja oli useita. Keskusta vaikutti merkittävästi siihen, että tuki saatiin kohtalaiseksi.

Myös henkilöstöpalveluyritykset lisättiin mietinnössä työllistämistuen piiriin. Muutos tarkoittaa 8 000 vuokratyöntekijän pääsyä mukaan.

Ensi viikolla käsitellään ravintoloiden avaamista ja siihen liittyviä rajoituksia. Pirttilahti uskoo, että toimilla tulee olemaan suurempi merkitys kuin kaikilla tuilla yhteensä. Yhteinen tavoite on saada ravintola-alalla liiketoiminta taas käyntiin. 

– Kaikkea ei voida vielä avata. Näitä ravintoloita samoin kuin vielä muutoin koronasta kärsiviä yrityksiä autetaan ensi viikolla eduskuntaan tulevalla kustannustuella.  

Kustannustuki on yleisesti yritysten haettavissa. Siitä tiedotetaan tarkemmin, kun päätös on saatu tehtyä.