Könttä Suomenmaan blogissa: Puo­lu­een on­gel­mat ei­vät rat­kea kas­vo­ja vaih­ta­mal­la

Keskusta

Keskustan tuore kansanedustaja Joonas Könttä muistuttaa blogissaan, ettei keskustan tu­le­va pu­heen­joh­ta­ja­ki­sa saa kui­ta­ta puo­lu­een sur­ke­an ti­lan ohit­ta­mis­ta olan­ko­hau­tuk­sel­la.

– Puo­lu­een on­gel­mat ei­vät rat­kea kas­vo­ja vaih­ta­mal­la, hän kirjoittaa.

Könttä edellyttää puheenjohtajaehdokkailta laaja kiertuetta ympäri muuta, mutta myös jokaiselta uskottavaa ohjelmaa puolueen uudistamiseksi.

– Pu­heen­joh­ta­ja­vaa­li on myös lin­ja­vaa­li. On ter­vet­tä, et­tä vaa­lis­sa tu­li­si esiin myös ero­ja kes­kus­ta­lai­ses­sa ajat­te­lus­sa, hän toteaa.

Keskisuomalaisedustajan mukaan on varottava myös, ettei puolueen asia unohdu keskustan osaksi koituneen hallitusvastuun jalkoihin.

– Saa­vu­tet­tu hal­li­tus­rat­kai­su ei saa tar­koit­taa sitä, et­tei kes­kus­tan lin­jas­ta, tar­koi­tuk­ses­ta ja tu­le­vai­suu­des­ta käy­dä laa­jaa ja kriit­tis­tä­kin kes­kus­te­lua. On teh­tä­vä bru­taa­lin re­hel­li­nen ana­lyy­si, jon­ka lop­pu­tu­los voi poi­ke­ta myös saa­vu­te­tus­ta hal­li­tus­rat­kai­sus­ta, Könttä kirjoittaa.

Hän ehdottaakin, et­tä puo­lueen kut­suu laa­jas­ti toi­mi­joi­taan poh­ti­maan kes­kus­tan tu­le­vai­suut­ta ja lin­jaa.

Tavoitteena pitää hänen mukaansa olla, että keskusta palautetaan Suomen suosituimmaksi puolueeksi.

– On isän­maan etu, et­tä Suo­men Kes­kus­ta me­nes­tyy, Könttä kirjoittaa.