Huttunen eduskunnan joululahjarahoista: Panostukset luontokohteisiin parantavat ihmisten mahdollisuuksia ylläpitää hyvinvointia

Joululahjarahat

Kansanedustaja Hanna Huttunen (kesk.) on tyytyväinen, että eduskunnan valtiovarainvaliokunnan myöntämiä joulurahoja kohdennetaan muun muassa luontokohteisiin.

Hän toteaa, että kiireisen arjen vastapainona monella suomalaisella on luonnossa liikkuminen. Kansallispuistojen ulkoilureittien kohentaminen parantaa patikointi- ja retkeilymahdollisuuksia.

Eriksen Huttunen mainitsee Rokuan ja Peuranpolun reittien kunnostamisen.

– Tuhansien järvien maassa voi myös iloita sisävesireittien retkisatamiin kohdistuvista uudistuksista, hän kirjoittaa tiedotteessaan.

Arkea jouduttavat myös pyöräilyä ja kävelyä edistävät kevyenliikenteen hankkeet, joista Huttuen mainitsee pyöräilymatkailun sekä koulumatkapyöräilyn kehittämisen Suomessa.

Huttunen nostaa esiin myös Arktiset aromit ry:n valtiovarainvaliokunnalta saaman lisärahoituksen luonnontuotealan kehittämiseksi.

– Keskustalaisena koen erittäin tärkeäksi, että satsaamme luonnon tarjoamiin mahdollisuuksiin ylläpitää hyvinvointiamme liikunnan, virkistymisen ja luonnontuotteiden laadukkaan hyödyntämisen keinoin. Ihminenkin on osa luontoa, mikä ei saa arjessamme unohtua, hän huomauttaa.