Turkin bussiräjähdyksessä kuoli 13 sotilasta – varmistui itsemurhaiskuksi

Turkki

Turkissa Kayserin kaupungissa ainakin 13 sotilaan hengen vaatinut bussiräjähdys on varmistunut itsemurhaiskuksi, kertovat viranomaiset.

Turkin hallinnon mukaan näyttää hyvin todennäköiseltä, iskun teki Kurdistanin työväenpuolue PKK. Asiasta kertoo maan hallituksen tiedottaja.

Kuolleiden lisäksi iskussa haavoittui 55 henkeä. Sotilaita kuljettanutta bussia vastaan iskettiin ilmeisesti autopommilla.

Räjähdyksen repimän bussin kyydissä oli useiden medioiden mukaan sotilaita, jotka eivät kuitenkaan olleet virkatehtävissä. Armeijan mukaan he eivät myöskään olleet korkea-arvoisia.

Al Jazeeran mukaan sotilaat olivat matkalla viikonloppuvapailleen.

Räjähdys tapahtui toisessa ajoneuvossa, joka ajoi bussia kohti tai sen vieressä. Bussi oli räjähdyshetkellä Erciyes-yliopiston ulkopuolella.

Kayserin kaupunki sijaitsee pääkaupunki Ankarasta parisataa kilometriä kaakkoon. Teollisuuskaupunkia on yleisesti ottaen pidetty rauhallisena alueena.

Turkissa on tänä vuonna kuollut kymmeniä ihmisiä sekä jihadistien että kurdiryhmien tekemissä iskuissa.

Tuhoisa terrori-isku tapahtui viimeksi viikko sitten, kun 44 ihmistä kuoli räjähdyksessä Istanbulissa.

Viime viikon iskun tekijäksi julistautui kurdiryhmä TAK. Ryhmä ilmoitti, ettei se kohdistanut iskuaan siviileihin, vaan poliiseja vastaan.

Presidentti Recep Tayyip Erdoganin mukaan Turkin ovat ottaneet tähtäimeensä kaikki terroristiryhmät, mutta erityisesti Kurdistanin työväenpuolue PKK

Turkin varapääministeri Veysi Kaynak sanoo, että Kayserin hyökkäys on ”valitettavan samanlainen” kuin viime viikon Istanbulin isku.

Maan sisäministeri Suleyman Soylu on matkalla Kayseriin.

Lähde

Juttua täsmennetty klo 14.55: Räjähdys varmistunut itsemurhaiskuksi, korjattu haavoittuneiden määrää ja täydennetty iskun tekijäksi epäilty.