Trump kehottaa yhdysvaltalaisia varautumaan toistaiseksi ”kovimpaan viikkoon”

”Tulee olemaan paljon kuolemaa”
Koronavirus

Presidentti Donald Trump kehottaa yhdysvaltalaisia valmistautumaan siihen, että alkava viikko on todennäköisesti koronavirusepidemian ankarin.

– Tulee olemaan paljon kuolemaa, hän sanoi

Trumpin mukaan Yhdysvallat lähestyy ”hirvittäviä aikoja”, joihin liittyy todella ”huonoja numeroita”.

Samalla hän sanoo, että Yhdysvallat ei voi pysyä suljettuna ikuisesti. Lääke ei hänen mukaansa voi olla pahempi kuin ongelma.

Yhdysvalloissa on vahvistettu yli 300 000 koronavirustartuntaa ja yli 8 100 ihmistä on kuollut viruksen aiheuttamaan tautiin.

Maailmanlaajuisesti vahvistettuja tartuntoja on todettu nyt yli 1,2 miljoonaa ja viruksen aiheuttamia kuolemia yli 64 000. Taudista on parantunut yli 245 000 ihmistä.

Uutistoimisto AFP:n laskennan mukaan perjantai- ja lauantai-iltojen välillä uusia vahvistettuja viruskuolemia kertyi lähes 6 000 ja tartuntatapauksia lähes 87 000. Luvut perustuvat eri maiden terveysviranomaisilta saatuihin tietoihin.

Eniten uusia kuolemia on raportoitu Yhdysvalloista ja Ranskasta, joissa kummassakin koettiin vuorokauden aikana yli tuhat kuolemaa. Espanjassa kuolemia oli vuorokaudessa yli 800.

Vahvistettuja kuolemia on eniten Italiassa, jossa yli 15 000 ihmistä on kuollut virustautiin. Espanjassa kuolleita on lähes 12 000. Euroopassa yhteensä vahvistettuja tartuntoja on yli 627 000 ja kuolemantapauksia yli 46 000.

Pandemian alkulähteillä Manner-Kiinassa vahvistettuja viruskuolemia on raportoitu yli 3 300. Kiinan valtion julkaisemia virallisia uhrimääriä on kuitenkin epäilty laajalti.