Mediat: Charlotten levottomuuksissa haavoittunut kuoli

Yhdysvallat

Yhdysvalloissa Charlotten protesteissa keskiviikkona vakavasti haavoittunut mies on kuollut, uutisoi usea media.

Asiasta muiden muassa kertovan sanomalehti Guardianin mukaan mies kuoli torstaina.

Viranomaiset kertoivat aiemmin, että mies haavoittui siviilien välisen väkivallan, ilmeisesti ampumisen takia. The Charlotte Observer -sanomalehden siteeraaman poliisin mukaan 26-vuotiasta protestoijaa oli ammuttu päähän. Median saamat tiedot miehen vammojen syntytavasta ovat kuitenkin vaihdelleet.

Esimerkiksi protestia havainnoimassa ollut kaupungin asianajaja Eddie Thomas sanoo Guardianille, ettei paikalla ollut protestoijien yhteenottoa. Hän arvioi, että mies saattoi kaatua poliisin voimankäytön takia ja iski päänsä.

Viranomaiset ehtivät jo keskiviikkona tiedottaa miehen kuolleen. Korjatun lausunnon mukaan mies oli hengenvaarallisessa tilassa.

Mielenosoitukset poliisin käyttämää väkivaltaa vastaan saivat alkunsa, kun poliisi ampui Charlottessa kuoliaaksi mustan miehen tiistaina.

Charlotteen on määrätty ulkonaliikkumiskielto.

Päätös tuli, kun poliisiväkivaltaa vastaan käynnissä olevat protestit olivat jatkuneet kolmatta yötä. Asiasta kertoi Charlotten kaupunki Twitterissä lainaten kaupungin pormestari Jennifer Robertsia ja paikallista poliisia.

Ulkonaliikkumiskielto koskee yöaikaa keskiyöstä aamukuuteen. Kielto astui voimaan torstaina keskiyöllä paikallista aikaa.

AFP:n paikalla olevan toimittajan mukaan mielenilmauksen kolmantena yönä poliisi on käyttänyt kyynelkaasua hajottaakseen mielenosoittajien joukon, joka tukki yhden kaupungin pääkulkureiteistä.

Poliisi ampui mahdollisesti myös kumiluoteja. AFP:n toimittajan mukaan mielenosoittajat lopulta pakenivat paikalta.

Kaupungin keskustassa protestit puolestaan vaikuttavat sujuneen rauhallisemmin kuin edeltävinä öinä. Sadat mielenosoittajat marssivat poliisiasemalle osoittamaan mieltään, mutta tiedettävästi väkivaltaisuuksista ei ole raportoitu.

Aiempien väkivaltaisuuksien myötä satoja kansalliskaartin sotilaita ja poliiseja tuotiin torstaina Charlotten kaupunkiin paikkakunnan poliisin avuksi turvaamaan rauhaa. Lisäksi Pohjois-Carolinan kuvernööri Pat McCrory julisti kaupunkiin hätätilan varhain torstaiaamuna Suomen aikaa.