Yle: Paavo Väyrynen ryhtyi johtamaan keskustan ruotsinkielistä piiriä – haluaa parantaa piirin tulehtuneita välejä puolueeseen

Keski-Pohjanmaan piiri on tehnyt aloitteen ruotsinkielisen piirin erottamisesta puolueesta
Keskusta

Paavo Väyrynen johtaa nyt keskustan ruotsinkielistä piiriä, Yle uutisoi.

Väyrynen on myös piirin ehdokas puoluehallitukseen seuraavaksi kaksivuotiskaudeksi.

Yle kertoo, että lokakuun lopussa piirin puheenjohtajaksi valittu Peter Albäck luopuu tehtävästään Väyrysen hyväksi.

Tittelit vaikuttavat vaihtuvan piirissä tiuhaan. Suomenmaa julkaisi kaksi viikkoa sitten jutun ruotsinkielisestä piiristä, ja tuolloin Peter Knuts kertoi toimivansa sen puheenjohtajana. Toiminnanjohtajana esiintyi Albäck.

Albäckin karkea kielenkäyttö jopa puoluejohtoa kohtaan on herättänyt tyrmistystä keskustalaisten keskuudessa.

Sääntöjä kiertävästä ja riitaisasta ruotsinkielisestä piiristä on käynyt jäsenkato vuosien mittaan. Puoluerahoitus jäädytettiin piiriltä kolme vuotta sitten.

Ylen mukaan valtakunnallisesti tunnetun Väyrysen on nyt tarkoitus parantaa ruotsinkielisen piirin ja puoluejohdon tulehtuneita välejä sekä lähteä rakentamaan piirin maanlaajuista toimintaa.

Keskustan Keski-Pohjanmaan piiri teki syyskokouksessaan puoluehallitukselle aloitteen, jonka mukaan ruotsinkielinen piiri tulee erottaa keskustasta, koska se ei noudata puolueen sääntöjä eikä periaatteita ja aiheuttaa sille vahinkoa kannanotoillaan.

Keski-Pohjanmaan piiri otti kantaa nimenomaan ruotsinkielisen piirin toimintatapoihin eikä siihen, että Paavo Väyrystä esitetään sen edustajaksi puoluehallitukseen.

Puoluehallituksen kokoonpanosta päättää lopullisesti ensi viikonloppuna kokoontuva puoluevaltuusto.

Kommentit (2)

 • Lukija69

  Nyt kuulostaa hyvältä. Keskusta tarvitsee ehdottomasti ruotsinkielisen piirin. Asioita ja kieliä erinomaisesti hallitseva Väyrynen on siihenkin tehtävään nappivalinta. Minulla ainakin on usko puolueeseen palautumassa. Hyvä Keskusta! Nyt joukolla eteenpäin!

 • Lukija9

  Puhhuuko Puavo kokkooksissa Pohjanmualla ruotsii, suomee vai savvoo hilijoo ja kovvoo, vae käättääkö hää peräti käskopeloo hivellen vaeko kahmaesten issäin kopralla? Olis muuten aeka kiva tietee, mittee tuo Puavo aikoopi aekuisena ruveta tekekemään? No uotellaaha, milloinse aekuiseksi kasvaa, niin sittehä se nähhää! Se on ahkera miehenpuoli tuo Puavo. Se on elläissään tehnynnä vaekka mitä. Se on inttännä tohtoriksi valtiotieteesta, vaekka en tajua, mitä inttämistä siinä on? Valtioita joko on tae ei ou ja uusia syntyy, ei siihen tieteitä tavita. Mieluummin minä olisin mennyt silleelle kalliolle ja huudellu sieltä ihan seisaaltaan lenhuutoja. Siinä aeka ois mennä totteen, eikä olisi tarvinna suotta jossakin tunkaesessa salissa musta västi piällä inttää jostakin joutavasta valtion muodosta onko se pyöree vaeko soikkee? Kävhä Puavo Euroopan rintamaillakin titteleitä haalimasa. Hiän on esiinntynnä ihan tukattomana Kekosenakin. Lisäpituutta ei vain oltu maskeilla saatu aikaan.
  Ajat sitten mulla on mennynnä rätinki sekaisi, monenko puoluveen listoilla Puavo on yrittännä ripistellä milloin minkäkin tittelin haltijana. Nyt se kuuleman mukkaan pyrkiin ennen aekuistumistaan tulla perruutusvaehteellä ajaen takisin Keskustaan? On se vaen kumma juttu, ku porsas maan routiessa on palaamassa kotipahnoille. Oleepihan se kiva seurata, sytyttyypikö vilkkuva vihree lamppu, kun Paavo kömpii tuannoisen kotipesänsä pahnoille kuin tuhlaajapoeka konsaan? Annetaaha tunnustus Puavolle, sillä ohan se kiertännä tahkoo muihin suuntiin, vuan sivulle ei. Yhteen aekaan minnäin jo luulin, että vielä Puavo ehtii kukkoilemaan Persujen riveissä restenttiehokkaana, mutta vielä mitä? Vuan piäkallopaekan porstuamestariksi se kuuluu huaveilevan. Ei se mitään, hueveileehan se Trumppikin vielä ikinuorena huru-ukkona ruppeevansa Ameriikan restentiksi sitte joskus tulevaesuuvessa, jos siellä vielä on äänestäjiä, elle tämä kiinalaisten masinoima korona ole pistänyt äänestäjiä kaekki tyynni matalaksi.
  Kylläpä ajan merkit ja pelikortit puppeevat näättämään siltä, ettei Keskusta nuorempi kaarti ennää Puavolle lotkaata korvoonsa. Puavon ikäluokan on persupropakanda huumannut ja hurmioinut, ettei paluuta enää entiseen ole. Tupaillat on mennyttä aekoo. Nyt käppäillään kylmissään toreilla makkaroeta järsiin ja herneitä sopasta hakien.
  Kyllä meistä aeka hiippaelee pikkuhijaa sukkasillaan ohi ja turha on haekailla menneitten perrään. Meille muillekin kuin Puavolle on parasta virkistystä kehhuu vuan ihteemme, jos joku tolvana kehtoo topata kuulemaan. Ja eikun kuuven päevän piästä Adventtiviisuja laalamaan.

Voit kommentoida kirjauduttuasi palveluun. Tarvitset kirjautumiseen Suomenmaa-tunnuksen