Valtiovarainministeri Kulmuni arviointineuvoston raportista: “Vahvistaa viestiä, että työllisyyttä on parannettava ja sote on saatava maaliin“

Talouspolitiikka

Valtiovarainministeri ja keskustan puheenjohtaja Katri Kulmuni on kommentoinut Talouspolitiikan arviointineuvoston raporttia Twitterissä.

Kulmunin mukaan talouspolitiikka perustuu aina arvioihin tulevasta kehityksestä.

– Arviointineuvoston raportti vahvistaa viestiä, että työllisyyttä on parannettava ja sote on saatava maalin. Näihin hallitus on sitoutunut. Pysyvien menojen lisäys ilman konkreettisia työllisyystoimia on mahdoton yhtälö, Kulmuni tviittaa.

Kulmuni sanoi STT:lle uskovansa, että julkisessa taloudessa oleva menopaine kirittää kaikkia hallituspuolueita ratkomaan keinoja työllisyyden parantamiseksi.

Hänen mielestään Talouspoliittisen arviointineuvoston edellyttämistä järeistä toimista täytyy olla selkeä laskelma ja iso osio valmiina jo huhtikuun kehysriiheen mennessä.

– Että tiedämme olevamme oikealla uralla. Viimeistään elokuun budjettiriihessä niiden täytyy olla hyvissä ajoin laskettuna.

Joidenkin arvioiden mukaan hallituksella olisi nyt kasassa noin 10 000 uutta työllistä mahdollistavat keinot, mutta Kulmunin mukaan kyse on vasta aihioista, joita ei ole poliittisesti vielä käsitelty.

– Julkisen talouden kestävyyden kannalta ei ole vielä arvioita olemassa. On olemassa vain aihioita siitä, mitä voisi olla. Työryhmiltä täytyy tulla esityksiä ja sitten hallitus viime kädessä päättää, jos työryhmiltä ei tule.

Juttua täydennetty Kulmunin kommenteilla STT:lle klo 14.38.