Uusia koronavirustartuntoja kirjattiin Suomessa 11, kokonaismäärä nyt 6579

Lauantaina ja perjantaina koronavirukseen liittyviä kuolemia ei raportoitu yhtäkään. 
Koronavirus

Suomessa on nyt 6 579 varmistettua koronavirustartuntaa, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL). Määrä on noussut eilisestä 11 tartunnalla.

Eilen THL kertoi 31 uudesta tartunnasta, joista yhtä lukuun ottamatta kaikki ilmenivät Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin alueella. Perjantaina THL kertoi 44 uudesta tartunnasta, ja torstaina lukema oli 50.

Eilisen jälkeen THL:n tietoon on tullut yksi uusi koronavirukseen liittyvä kuolema. Eilen ja toissa päivänä kuolemantapauksia ei tullut THL:n tietoon yhtäkään.

THL tosin huomauttaa tilannekatsauksessaan, ettei kaikista sairaanhoitopiireistä saada viikonloppuisin ajantasaista tietoa sairaala- ja tehohoidossa olevien potilaiden määrästä ja kuolemantapauksista. Yhteensä kuolleita on THL:n mukaan 307.

Tehohoidossa on THL:n mukaan yhteensä 19 potilasta eli kaksi vähemmän kuin eilen.

Sairaalahoidossa olevien määrä on kasvanut kahdella eilisestä, eli yhteensä sairaaloissa on 106 koronaviruspotilasta. Kokonaisluvussa ovat mukana myös tehohoidossa olevat.

Suurin osa sairaalahoidossa olevista, yhteensä 93 potilasta, on THL:n tietojen mukaan Helsingin yliopistollisen keskussairaalan erityisvastuualueella. Tartuntojen määrässä Helsinki on selkeä ykkönen: pääkaupungissa on kirjattu vajaat 2 500 tartuntaa.

Koronaviruksen aiheuttamasta taudista parantuneita on THL:n keskiviikkoisen arvion mukaan noin 4 800. Testattuja näytteitä on kirjattu lähes 167 000.

Juttua korjattu kuolleiden kokonaismäärän osalta klo 12.35.  Koronaan kuolleita on tällä hetkellä yhteensä 307, ei 306, kuten jutussa aiemmin väitettiin.