USA:n presidentinvaaleista lyödään innokkaasti vetoa – katso miten ehdokkaiden vedonlyöntisuosio vaihtelee eri maiden välillä

Yhdysvaltojen presidentinvaalit

USA:n presidentinvaalit on suosittu vedonlyöntikohde kaikkialla maailmassa.

Vedonlyöntiyhtiö Unibetin aikaväliltä 4.3–27.9.2020 vastaanottamien vetojen perusteella suomalaiset uskovat Donald Trumpin voittoon.

Suomalaisvedonlyöjistä 58 prosenttia on laittanut rahansa Trumpille ja 42 porosenttia Joe Bidenille.

Muista pohjoismaista Tanskassa, Norjassa ja Ruotsissa marginaalit ovat vielä selvempiä Trumpin hyväksi.

Tanskassa samalla aikavälillä asetetuista voittajavedoista 60 prosenttia on asetettu Trumpille ja 40 prosenttia Bidenille. Norjassa prosentit ovat Trumpin eduksi 64–36.

Ruotsissa puolestaan peräti 81 prosenttia vedonlyöjistä on veikannnnut vaalin voittajaksi Trumpia. Kyseessä on koko Euroopan toiseksi suurin prosenttiosuus Trumpille lyödyistä vedoista.

Muualla Euroopassa ehdokkaiden välille asetettujen vetojen määrät jakautuvat tasaisemmin.

Esimerkiksi Saksassa vedonlyöntiprosentit ovat niukasti Bidenille (52–48). Myös Isossa-Britanniassa Biden vie vedonlyöntiprosentit 55–45.

Euroopan suurimman vedonlyöjien kannatuksen Biden kerää Romaniassa, jossa 67 prosenttia Unibetille vetonsa lyöneistä luottaa Bidenin voittoon.

Naapurimaa Unkarissa tilanne on täysin päin vastainen, sillä siellä vedonlyöjien luotto Trumpin voittoon on jopa Ruotsiakin suurempi (Trump 83, Biden 17).

Koko maailman vetotilastoja katsottaessa Donald Trump on yhä vedonlyöjien lievä ennakkosuosikki prosentein 52–48.

Tästä huolimatta kertoimien valossa Joe Biden on tämän hetken kärkihevonen (Biden 1,78 – Trump 2,10).

Biden on kasvattanut suosiotaan etenkin viime viikkojen aikana, sillä vielä syyskuun alussa kertoimet olivat Trumpille 1,83 ja Bidenille 2,00.