THL: Suomessa on raportoitu 644 uutta koronatartuntaa – toinen yli kuudensadan tartunnan päivä peräkkäin

Suomessa on kirjattu kaksi uutta koronaan liittyvää kuolemantapausta viime keskiviikon jälkeen. Koronaan liittyviä kuolemia on nyt yhteensä 982.
Koronatartunnat

Suomessa on raportoitu 644 uutta koronavirustartuntaa, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL). Kahden viime viikon aikana on raportoitu 5131 tartuntaa, mikä on 2141 enemmän kuin edellisten kahden viikon aikana. Tuolloin koronavirustartuntoja raportoitiin 2990.

Tiistaina Suomessa raportoitiin 612 uutta koronavirustartuntaa eli myöskin yli 600. Kaikkiaan Suomessa on tähän mennessä todettu lähes 104 500 koronavirustartuntaa.

Koronaviruksen kahden viikon ilmaantuvuus sataatuhatta asukasta kohden on lähes 93, kun se edellisellä kahden viikon jaksolla oli lähes 54.

THL:n mukaan suurimmat ilmaantuvuusluvut ovat tällä hetkellä Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirissä (Hus), jossa se on yli 163, ja Päijät-Hämeen sairaanhoitopiirissä, yli 135.

Myös Kainuun ja Varsinais-Suomen sairaanhoitopiireissä uusien tartuntojen määrä on kasvussa. Kainuussa ilmaantuvuusluku on 120 ja Varsinais-Suomessakin yli 110.

THL kertoo myös, että Suomessa on koronaviruksen vuoksi sairaalahoidossa 56 ihmistä. Heistä tehohoidossa on 6.

Sairaalahoidossa olevien määrä on kasvanut kolmella maanantaista, jolloin THL viimeksi päivitti tiedot. Tehohoidossa olevien määrä puolestaan on laskenut maanantaista kahdella.

Suomen tartuntatautirekisteriin on kirjattu kaksi uutta koronaan liittyvää kuolemantapausta viime keskiviikon jälkeen. THL on raportoinut tautiin liittyviä kuolemia olevan yhteensä 982.

Tautiin liittyvien kuolemantapausten määrä perustuu tartuntatautirekisterin tietoihin, jotka voivat tarkentua takautuvasti.