Terho: Vain iso poliittinen kysymys olisi syy hajottaa hallitus – kuvasi kuitenkin kokoomuksen toimintaa "rumaksi ja petolliseksi"

Siniset vaatii hallitusta käymään loppukauden toiminnan pelisäännöt läpi
Politiikka

Sinisen Tulevaisuuden puoluehallitus on päätynyt siihen tulokseen, että siniset jatkaa hallituksessa. Eduskunnassa keskiviikkoiltana järjestetyssä tiedotustilaisuudessa sinisten puheenjohtaja Sampo Terho ei kuitenkaan säästellyt ilmauksiaan kertoessaan pettymyksestään kokoomuksen toimintaa kohtaan.

– Ei voi olla niin että aamulla hallituksessa hoidetaan Suomen asioita hyvässä yhteishengessä, puoliltapäivin puukotetaan selkään ja iltapäivällä teeskennellään, ettei mitään ihmeempää olisi tapahtunut. Viittaan suoraan tämän viikon tapahtumiin.

Siniset eivät tienneet etukäteen kansanedustajansa Kaj Turusen loikkauksesta kokoomukseen, mutta kokoomuksessa tämä tiedettiin. Terhon mielestä on poliittista juonittelua, ettei hallituskumppani kokoomus puhunut asiasta etukäteen sinisten kanssa.

– Juuri tällainen vastenmielinen puoluepolitikointi johtaa politiikan arvovallan romahtamiseen. Ei siitä päästä yli eikä ympäri, että kokoomuksen toiminta oli rumaa ja petollista.

Terho totesi, etteivät siniset hajottaisi hallitusta kuin isosta poliittisesta kysymyksestä, jossa muu hallitus olisi sinisten kanssa täysin eri mieltä. Hän kuitenkin peräsi perusteellista keskustelua hallituksen jatkoedellytyksistä.

– Tulemme kertomaan reunaehtomme jatkolle, jotta hallitus selviää koko loppukauden. Ensi viikolla hallitustrio kokoontuu pääministeri Sipilän johdolla, ja silloin käydään läpi hallituksen sitoutuminen yhteisiin tavoitteisiin ja toiminnan pelisäännöt. Isoja asioita on vielä kesken, esimerkiksi sote on vietävä maaliin.