Suomen koronatartunnoissa suuri hyppäys ylöspäin – varmistettujen tapausten määrä nousi 249:llä

THL:n ylilääkäri: Ei kerro epidemian pahenemisesta, luvussa useiden päivien tartuntatietoja
Koronavirus

Suomen varmistetuissa koronatartunnoissa on tapahtunut suuri hyppäys ylöspäin. THL:n mukaan määrä on kasvanut eilisestä 249:llä. Suomessa on nyt kirjattu 2 176 varmistettua tartuntaa.

Eilen laboratoriovarmistettujen koronavirustartuntojen määrä kohosi lauantain lukemista 45:llä.

– Nyt kirjatusta tartuntamäärän kasvusta ei voida päätellä, että koronaepidemia olisi pahentunut Suomessa. Maanantaina julkaistussa vuorokauden tartuntaluvussa on erittäin todennäköisesti mukana viikonlopulta perjantain, lauantain ja sunnuntain tartuntoja, sanoi ylilääkäri Hanna Nohynek Terveyden ja hyvinvoinnin laitokselta STT:lle aamupäivällä.

Nohynekin mukaan noussut tartuntaluku kertoo myös siitä, että koronatartuntojen testauskapasiteetti on Suomessa kasvanut.

– Ihmiset hakeutuvat nyt entistä enemmän testeihin, kun he ovat kuulleet lisääntyneistä testausmahdollisuuksista.

THL on jo aiemmin todennut, että koronaviruksen tartuntojen raportoinnissa saattaa ilmetä etenkin viikonloppuisin viivettä.

Viikonloppuna THL arvioi, että tartuntakäyrät näyttävät Suomessa tasaisilta ja valtiovallan asettamat rajoitukset vaikuttavat purevan.

Suomessa on koronaviruksen vuoksi sairaalahoidossa 228 ihmistä, joista tehohoidossa 81, THL tiedotti myöhemmin maanantaina.

Tautiin on kuollut THL:n mukaan Suomessa kaikkiaan 27 ihmistä. Eilen kuolleita kerrottiin olevan 28, mutta THL:n mukaan yhden erityisvastuualueen ilmoituksessa oli laskentavirhe.

Helsingissä on tuoreiden tietojen mukaan todettu 741 varmistettua koronavirustartuntaa. Asia käy ilmi Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen kokoamista paikkakuntien tartuntatiedoista.

Myös muissa pääkaupunkiseudun suurissa kaupungeissa on runsaasti tartuntoja. Espoossa on nyt todettu 227 ja Vantaalla 141 tartuntaa.

Uudenmaan pienemmistä kunnista esimerkiksi Kirkkonummella on kirjattu 30 ja Lohjalla 26 tartuntaa.

Isommista kaupungeista Tampereella on löytynyt 84, Oulussa 67 ja Jyväskylässä 64 koronaviruksen saanutta.

THL:n odotetaan kertovan tehohoidossa olevista potilaista sekä koronavirukseen kuolleista myöhemmin tänään.

Eilen kerrottiin, että koronaviruksen aiheuttamaan tautiin on kuollut Suomessa 28 ihmistä.

Kuolemista noin kaksi kolmasosaa on tapahtunut Helsingin yliopistollisen sairaalan (Hyks) erityisvastuualueella. Useita koronakuolemia on kirjattu myös Kuopion yliopistollisen sairaalan (Kys) erityisvastuualueella.

Kaupungeista koronatartuntoja on todettu selvästi eniten Helsingissä, runsaasti myös Espoossa ja Vantaalla.

Tähän mennessä Suomessa on todettu eniten koronatartuntoja ikäryhmässä 50–59-vuotiaat. Tartunnan saaneissa on ollut miehiä hieman enemmän kuin naisia.

Juttua päivitetty klo 15:43.