Siipikarja kasvattaa osuuttaan suomalaisen ravintoympyrässä, maidon menekki hiipuu
Ruoka
Suomalaiset söivät viime vuonna henkeä kohti keskimäärin 79 kiloa lihaa, josta siipikarjan osuus kasvoi noin kilolla 27,5 kiloon, Luonnonvarakeskus (Luke) kertoo. Sianlihan kulutus puolestaan väheni yhtä paljon ja kulutus henkeä kohti painui alle 30 kiloon.
Kalan kulutus on pysynyt tasaisena vuodesta toiseen. Sitä kuluu henkeä kohti 15 kiloa vuodessa. Viljan kulutus on sekin pysynyt tasaisesti hieman yli 80 kilossa.
Vihanneksia kulutettiin 64 kiloa henkeä kohti eli muutama kilo toissa vuotta vähemmän. Myös maidon juonti jatkoi laskuaan vuositasolla neljällä prosentilla. Maidon kulutus on viiden vuoden aikajänteellä vähentynyt yli 10 prosenttia.