Saarikko susien kannanhoidollisen metsästyksen alkamisesta: "Pedot eivät kuulu pihoille, eivätkä koirat kuulu susille"

Sudet

Valtiovarainministeri Annika Saarikko (kesk.) kommentoi Facebook-päivityksessään maa- ja metsätalousministeri Jari Lepän (kesk.) allekirjoittamaa asetusta, joka sallii suden kannanhoidollisen metsästyksen vuoden 2022 alusta lähtien.

– Työmme tuottaa tulosta. Susien aiheuttama turvattomuus ja vahingot ovat kasvaneet. Asia on tärkeä ympäri Suomea, myös minun kotikylällä, Saarikko kirjoittaa.

Keskustajohtaja kertoo, että monessa perheessä koira tai kotieläin on joutunut viime vuosina suden suuhun. Saarikon mukaan susi kuuluu luontoomme, mutta rajat on asetettava.

– Luonnonvarakeskuksen tuoreen arvion mukaan Suomen susikanta on nyt suurin sataan vuoteen. Kannanhoidollinen metsästys rajoittaa susikantaa, ei tuhoa sitä. Ihmisten pitää voida tuntea olonsa turvallisiksi kaikkialla Suomessa. Pedot eivät kuulu pihoille, eivätkä koirat kuulu susille.

SUSIEN KANNANHOIDOLLINEN METSÄSTYS ALKAAMaa- ja metsätalousministerimme Jari Leppä (kesk.) on allekirjoittanut…

Julkaissut Annika Saarikko Torstaina 16. joulukuuta 2021

Kommentit (1)

  • Lukija64

    ”Pedot eivät kuulu pihoille, eivätkä koirat kuulu susille.”
    Mielestäni tuossa kiteytyy eräs asia, joka Keskustan median käytössä tulisi ottaa laajemminkin käyttöön. Hyvinkin monimutkainen asia on tuotu esille lyhyesti mutta sisällöllisesti oikein ja niin, että viesti puraisee mukavasti. Ne pitemmät litaniat – katekismuksen ”mitä se on” – sitten, jos ja kun häly alkaa.
    ”Toisin tuoksuu heinä hevoselle ja toisin rakastavaisille”. Ajattelin aluksi rakastavaisilla oppositiota, mutta on näköjään tullut ryppyjä rakkauteen ja rakkuloita äänihuuliin !

Voit kommentoida kirjauduttuasi palveluun. Tarvitset kirjautumiseen Suomenmaa-tunnuksen