Open Navbar
Close Navbar
  • Uutiset
  • Keskusta
  • Näkökulmat
  • Blogit
  • Mielipiteet
  • Tapahtumat
  • Tarinat
  • Mediatiedot
  • Toimitus
  • Palaute ja juttuvinkki
  • Lataa uutissovellus
Lataa Suomenmaa-sovellus: IOS / Android
  • Mediatiedot
  • Toimitus
  • Palaute ja juttuvinkki
  • Lataa uutissovellus
  • Uutiset
  • Keskusta
  • Näkökulmat
  • Blogit
  • Mielipiteet
  • Tapahtumat
  • Tarinat
Haku
Politiikka

Eva: Suomalaiset yhä oikeistolaisempia

15.7.2025 6:01
Lue lisää 
Ukrainan sota
Voislav Tordenin, 37, epäiltyjen sotarikosten pääkäsittely alkaa Helsingin käräjäoikeudessa ensi torstaina. (Kuva: Lehtikuva/Markku Ulander)

Rusitsh-johtajan epäillään tehneen sotarikoksia Itä-Ukrainassa aikana, jona Suomen valtiojohto vielä vältteli kutsumasta Ukrainan tapahtumia sodaksi

STT-Anssi Rulamo 30.11.2024 9:00, muokattu 30.11.2024 11:06
a– a+
Ukrainan sota

Syyskuun 5. päivänä 2014 venäläinen sotilasryhmä Rusitsh väijytti ukrainalaispataljoonan maantiellä Luhanskin alueella Itä-Ukrainassa. Rusitsh-taistelijat surmasivat 22 ukrainalaista ja haavoittivat neljää vakavasti.

Avoimista lähteistä saatavilla olevilta videoilta selviää Helsingin Sanomien mukaan, kuinka Rusitsh-sotilaat tökkivät maassa lojuvia savuavia ukrainalaisia ja tutkivat heidän taskujaan vailla aikomustakaan auttaa haavoittuneita.

Videoilla kuuluu myös yksittäisiä laukauksia pitkään senkin jälkeen, kun taistelu on jo päättynyt. Rusitsh-taistelijoiden epäillään tappaneen haavoittuneita ja antautuneita sotilaita, mikä olisi sotarikos.

Yksi Rusitshin komentajista tuona päivänä oli Jan Petrovski, joka on sittemmin muuttanut nimensä Voislav Tordeniksi. Hänet pidätettiin Suomessa viime vuonna, ja häntä vastaan nostettiin syytteet viidestä sotarikoksesta. Tordenin, 37, epäiltyjen sotarikosten pääkäsittely alkaa Helsingin käräjäoikeudessa ensi torstaina.

Samaan aikaan kun Luhanskin maantiellä tapahtui raakuuksia, lännessä pohdittiin sitä, miten tapahtumiin Itä-Ukrainassa pitäisi suhtautua. Oliko kyseessä sisällissota, valtioiden välinen sota, vai oliko se sota laisinkaan?

Konflikti oli saanut alkunsa alkuvuodesta 2014, kun Venäjä miehitti Krimin niemimaan helmikuun lopussa ja liitti sen itseensä maaliskuussa kansainvälisen oikeuden vastaisesti. Huhtikuussa Venäjä-mieliset separatistit ottivat haltuunsa kaupunkeja eri puolilla Itä-Ukrainaa.

Ukrainan asevoimat sai kevään aikana monet kaupungit takaisin Ukrainan keskushallinnon alaisuuteen. Suuremmista kaupungeista vain Donetsk ja Luhansk jäivät separatistien haltuun.

Kesän mittaan taistelut kiihtyivät, kun Ukraina pyrki saamaan takaisin separatistien valtaamat alueet. Todellisuudessa Ukraina ei kuitenkaan taistellut pelkkiä separatisteja vastaan, sanoo sotilasasiantuntija, everstiluutnantti evp. Juhani Pihlajamaa.

Pihlajamaa oli vuosina 2013–2016 Suomen puolustusasiamiehenä Venäjällä, Ukrainassa ja Valko-Venäjällä. Hänen mukaansa Ukrainassa ymmärrettiin jo 2014 hyvin, että kyse ei ole sisällissodasta.

– Kyllä Ukrainan asevoimat olisi kyennyt lopettamaan sen konfliktin, jollei Venäjä olisi tukenut. Oli ihan selvää, että siellä oli voimakas Venäjän tuki, Pihlajamaa sanoo STT:lle.

Ukraina olisi saanut Donbassin alueen kokonaisuudessaan takaisin hallintaansa, mutta Venäjä lisäsi kesän aikana tukeaan separatisteille. Kreml lähetti Itä-Ukrainaan joukkoja, tankkeja, tykistöä ja aseita, ja separatisteille annettiin teknistä tukea. Virallisesti Venäjä ei myöntänyt olevansa sodan osapuoli.

Everstiluutnantti evp. Juhani Pihlajamaa Helsingissä 23. maaliskuuta 2022. LEHTIKUVA / JUSSI NUKARI

Donbassin alueella käytiin kesän 2014 aikana raskaita taisteluita, ja molemmilla puolilla sotaan osallistui kymmeniätuhansia sotilaita. Rintama oli suppeampi kuin vuonna 2022 alkaneen hyökkäyssodan aikana, ja mukana oli vähemmän joukkoja, mutta Pihlajamaan mukaan ei ollut epäilystäkään siitä, etteikö kyseessä olisi ollut sota.

– Ne taistelut olivat ihan todellisia, siellähän ihan ammuttiin tykistöllä. Ei se ollut mitään sellaista, että kahinoidaan jossain kaupungin kaduilla, siellä kaksi 20-henkistä joukkoa ammuskelevat toisiaan. Ei se semmoista ollut, vaan ihan oikeata sotaa, Pihlajamaa sanoo.

Myös Punaisen Ristin kansainvälinen komitea ICRC oli heinäkuussa todennut, että Itä-Ukrainan taistelut täyttivät aseellisen konfliktin, arkikielellä sodan, mitat. Kannanotolla oli merkitystä, koska ICRC:llä on erityisasema humanitaarisen oikeuden perustana olevien Geneven sopimusten toteuttamisessa.

Lännessä käydyssä julkisessa keskustelussa tilannekuva ei ollut yhtä selvä. Suomessa poliitikot puhuivat loppukesästä mielellään kriisistä tai konfliktista. Esimerkiksi presidentin kanslian tiedotteissa puhuttiin johdonmukaisesti ”Ukrainan kriisistä”.

Presidentti Sauli Niinistö kävi 15. elokuuta Venäjällä ja tapasi presidentti Vladimir Putinin. ”Työvierailu keskittyy Ukrainan kriisiin”, tiedote kertoi. 16. elokuuta Niinistö tapasi Ukrainassa presidentti Petro Poroshenkon. ”Presidentit keskustelevat Ukrainan kriisistä”, presidentin kanslia muotoili.

Pääministeri Alexander Stubb (kok.) antoi 2. syyskuuta eduskunnalle pääministerin ilmoituksen Ukrainan tilanteesta, samaan aikaan kun separatistit ja venäläisjoukot olivat kukistaneet Ukrainan joukot merkittävässä Ilovaiskin taistelussa. Hän ei viitannut tilanteeseen kertaakaan sanalla sota, vaan puhui Ukrainan kriisistä ja Itä-Ukrainan tilanteesta.

Stubbin jälkeen puheenvuoron pitänyt ulkoministeri Erkki Tuomioja (sd.) puolestaan puhui Ukrainan konfliktista.

Pihlajamaan mukaan sota-sanan käyttöä pyrittiin välttämään loppuun saakka. Hän näkee syyksi tähän nimenomaan Venäjän roolin. Lännessä haluttiin pitää kiinni etenkin talousyhteistyöstä Venäjän kanssa.

– Oli tosi vaikea saada läpi sitä viestiä julkisuudessa, että siellä on oikeasti venäläisiä mukana taisteluissa. Siinä oli tosiaan iso kynnys, Pihlajamaa kertoo.

– Mutta kyllähän ymmärrys viranomaiskentässä ja Puolustusvoimissa on ollut ihan erilaista kuin se julkisuudessa käyty keskustelu, se pitää myöskin muistaa.

STT alkoi ensimmäisten medioiden joukossa Suomessa käyttämään Ukrainan tapahtumista johdonmukaisesti sanaa sota. STT julkaisi 22. elokuuta uutisanalyysin otsikolla ”Ukrainan sota on ruma tosiasia, jota kaikki välttelevät”.

Vuonna 2014 sai alkunsa myös Rusitsh. Petrovski ja hänen ystävänsä Aleksei Miltshakov perustivat ”sabotaasi- ja tiedusteluryhmän”, joka osallistui sotaan Itä-Ukrainassa. Rusitsh keräsi mainetta poikkeuksellisella raakuudellaan ja julkaisi ahkerasti kuvamateriaalia sosiaalisessa mediassa. Näkyvyys toi sille luultavasti ryhmän todellista merkitystä suuremman maineen.

– Ryhmä koostuu venäläisistä äärioikeistolaisista ja uusnatseista, jotka päättivät lähteä taistelemaan Venäjän puolella. On hyvin vahvoja viitteitä siitä, että he tekivät useita sotarikoksia Itä-Ukrainassa 2014 ja 2015, toimittajaverkosto Bellingcatin tutkija Michael Colborne kertoi STT:lle viime vuonna.

Helmikuun 2015 jälkeen taistelut Itä-Ukrainassa rauhoittuivat Minskin sopimusten myötä. Pysyvää tulitaukoa ei syntynyt, eikä sota loppunut, Pihlajamaa muistuttaa. Taistelut kuitenkin rajoittuivat tykistön kantomatkalle eli noin 30 kilometrin alueelle molempiin suuntiin aselepolinjalta.

Rusitsh ei seuranneiden seitsemän vuoden aikana ollut enää aktiivinen Ukrainassa. Jotkut ryhmän taistelijoista, kuten Miltshakov ja tiettävästi myös Petrovski, siirtyivät tässä vaiheessa Syyriaan. Venäjä oli lähtenyt mukaan Syyrian sisällissotaan ja käytti yhtenä työkalunaan palkkasotilasyhtiöitä kuten Wagneria.

Rusitsh julkaisi kuvia ja videoita jäsenistään taistelemassa Syyriassa. Näiltä ajoilta on kuvamateriaalia, jossa Petrovskin oloinen mies poseeraa sotilasvarusteissa Norjan lipun kanssa. Petrovski asui vuosia Norjassa ja oli mukana paikallisissa äärioikeistopiireissä ennen karkotustaan maasta 2016.

Terrorismista epäilty venäläismies kuvattuna älypuhelimen näytöltä Helsingissä 31. elokuuta 2023. LEHTIKUVA / EMMI KORHONEN

Venäjän aloitettua hyökkäyssodan Ukrainassa helmikuussa 2022 Rusitsh pulpahti uudelleen pinnalle Wagnerin yhteydessä toimivana uusnatsiryhmänä, ja muun muassa Miltshakov ja Petrovski ilmaantuivat Ukrainan rintamalle. Sodan aikana Rusitsh on Telegram-viesteissään vaatinut muun muassa ukrainalaisten sotavankien teloittamista.

Kesä 2023 oli Rusitshille käännekohta. Wagnerin taival itsenäisenä palkkasotilasyhtiönä tuli käytännössä päätökseen juhannuskapinan ja yhtiön johtajan Jevgeni Prigozhinin kuoleman myötä, ja heinäkuussa Petrovski otettiin kiinni Suomessa hänen yrittäessään nousta Nizzan-lennolle.

Rusitshin toiminta on jatkunut senkin jälkeen, ja ryhmä on ollut hyvin aktiivinen sosiaalisessa mediassa, kertoo Ukrainan sotaa avointen lähteiden kautta seuraavan Black Bird Groupin jäsen ja Ukrainan sodan karttapalvelun ylläpitäjä Eerik Matero.

Rusitshin yhteydet Venäjän valtiollisiin organisaatioihin ovat tiivistyneet. Julkaistun materiaalin perustella näyttää Materon mukaan kuitenkin siltä, että Rusitsh toimii ainakin jossain määrin Venäjän valtion siunauksella.

– Heillä on jonkinlainen kytkös armeijaan ja turvallisuusviranomaiseen, Matero kertoo STT:lle.

Rusitshilla on sekä koulutus- että taistelutoimintaa. Materon mukaan osa Rusitshin jäsenistä vaikuttaa olevan edelleen Ukrainan rintamalla. Heidän tarkkaa sijaintiaan Ukrainassa ei kesän 2023 jälkeen ole pystytty varmentamaan. Kuvissa ja videoissa näkyy kerrallaan yleensä enintään kymmenkunta sotilasta, joten valtavista joukoista ei ole kyse.

Rusitshin koulutusosasto puolestaan pyörittää toimintaansa Pietarissa ja Karjalankannaksen alueella.

– Sieltä tulee jatkuvasti kuvamateriaalia, kun he harjoittelevat käytännössä jalkaväen taistelutoimintaa, Matero kertoo.

Rusitsh kommentoi myös aktiivisesti Ukrainan sotaa. Materon mukaan Rusitshilla on tapana nostaa esiin karmeita väkivallantekoja ukrainalaisia kohtaan ja todeta, että tällaista pitää tehdä enemmän.

Tämän vuoden syyskuussa Rusitsh ilmoitti tehneensä sopimuksen Venäjän turvallisuuspalvelu FSB:n alaisen rajavartiolaitoksen kanssa. Ryhmä kertoi tekevänsä tiedustelua Suomen-vastaisella rajalla ja vahvistavansa rajan valvontaa.

Rusitsh julkaisi Telegramissa kuvia joukoistaan Suomen rajan tuntumassa. Matero paikansi yhden kuvista Saimaan kanavan rannalle Rättijärven sululle, noin viiden kilometrin päähän Suomen rajasta.

Materon mukaan ei voida varmasti tietää, toimiiko Rusitsh jatkuvasti Suomen rajan lähellä, vai oliko syyskuun kuvissa kyse esimerkiksi päiväretkestä.

– Toimivatko he oikeasti siellä Venäjän valtion viranomaisten kanssa, vai oliko kyseessä se, että härnätään suomalaista mediaa ja suomalaisia? Molemmat ovat ihan valideja teorioita. Varsinkin sen jälkeen, kun ei kyseisestä porukasta siellä rajan pinnassa ole kuulunut tai näkynyt mitään muuta.

Ensi viikolla Rusitshin kymmenen vuotta sitten kuvaamaa materiaalia nähdään myös suomalaisessa oikeussalissa. Tällä kertaa sitä käytetään todistusaineistona Tordenin eli Petrovskin sotarikoksista.

Lue myös

Avustusjärjestön mukaan 20 kuollut avustuspisteellä Gazassa

Yhdysvaltojen ja Israelin tukeman kiistellyn avustusjärjestön mukaan 20 ihmistä on kuollut avustuspisteellä Khan...
16.7.2025 12:00

Israel vaatii Syyriaa vetäytymään druusialueilta Etelä-Syyriassa

Israelin puolustusministeri Israel Katz vaatii Syyriaa vetämään hallinnon joukot kokonaan pois druusialueilta Etelä-Syyriassa...
16.7.2025 11:33

Kysely: Yli puolet suomalaisista miettii liikenteen ympäristövaikutuksia, mutta käytännön valinnoissa se näkyy vähän

Liikennekyselyn mukaan vain noin viidennes autoilevista suomalaisista on vähentänyt yksityisautoilua ympäristösyistä
16.7.2025 10:46

Aihetunnisteet

Ukrainan sota Ulkomaat Venäjä

Viidesti viikossa kiinnostavimmista sisällöistä koostettu uutispaketti sähköpostiisi?

Tilaa Suomenmaan ilmainen uutiskirje.

Luetuimmat

  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi
Tieliikennelaki vaatii, läheskään kaikki autoilijat eivät noudata
Uutiset | 14.7.2025 22:00
Tämä on suosituinta metsästystä – 2,9 miljoonaa metsästyspäivää
Uutiset | 13.7.2025 21:00
Rakastettu Caravelle siirsi Finnairin suihkukoneaikaan – elegantti ranskalaiskone ei unohdu koskaan
Uutiset | 15.7.2025 21:05
Vaikka on helle, pöytätuulettimia ei enää osteta – S-ryhmän data kertoo, mikä ratkaisee
Uutiset | 15.7.2025 22:00
Bussivaras ajeli pitkin Helsinkiä, otti pari matkustajaakin kyytiin
Uutiset | 15.7.2025 15:39
Ainakin 16 ihmistä haavoittui Ukrainan tekemässä lennokki-iskussa Venäjällä
Uutiset | 15.7.2025 11:21
”Kun ei ole 30 vuoteen edes joulukorttia tullut” – Voiko jälkeläisensä jättää ilman perintöä?
Uutiset | 15.7.2025 21:00
Lapsettomat jättävät usein sukulaiset pois testamentista
Uutiset | 15.7.2025 20:00
Puolustusvoimat myöntää tehneensä virheitä johtajavalinnoissa
Uutiset | 11.7.2025 14:01
Mitä kuuluu ampiaisille? – Tutkija kertoo
Uutiset | 14.7.2025 21:00
Puolustusvoimat myöntää tehneensä virheitä johtajavalinnoissa
Uutiset | 11.7.2025 14:01
Tieliikennelaki vaatii, läheskään kaikki autoilijat eivät noudata
Uutiset | 14.7.2025 22:00
Tieku: Unenlaatua voi parantaa helpolla ruokailukikalla
Uutiset | 9.7.2025 22:45
Tämä on suosituinta metsästystä – 2,9 miljoonaa metsästyspäivää
Uutiset | 13.7.2025 21:00
Uusi ”koko kansan päihde” näkyy jo hälyttävästi
Uutiset | 7.7.2025 20:00
Tänä vuonna lakkojen ja suppilovahveroiden löytämisessä auttaa moderni jippo
Uutiset | 9.7.2025 19:15
Kirjat | Patriootti luotti sanan mahtiin
Uutiset | 12.7.2025 18:00
Kirjat | Sunny Car Center suisti Hämeenlinnan apatiaan, joka jatkuu yhä
Uutiset | 13.7.2025 12:00
Hoitamaton vajaus altistaa iäkkäät kaatuilulle
Uutiset | 6.7.2025 19:00
Foreca: Myrsky näyttää entistäkin rajummalta
Uutiset | 3.7.2025 16:01
Ihminen jäi junan alle
Uutiset | 1.7.2025 12:15
Onko savusaunominen sama asia kuin vetäisi pari röökiä? – Näin sanoo tutkija
Uutiset | 20.6.2025 15:00
Puolustusvoimat myöntää tehneensä virheitä johtajavalinnoissa
Uutiset | 11.7.2025 14:01
Kiistelty köyhän miehen suihkuhävittäjä oli huono ostos – ”Nutikalla” tehtiin silti suomalaista ilmailuhistoriaa
Uutiset | 29.6.2025 21:05
Älä aseta ruohonleikkuria tähän asentoon
Uutiset | 1.7.2025 19:45
Foreca: Myrsky näyttää entistäkin rajummalta
Uutiset | 3.7.2025 16:01
Kyiv Independent: Isku Kertshinsalmen sillalle
Uutiset | 30.6.2025 12:00
Syöpä on kallis paukku etenkin Suomessa – Tutkimus: Joka viides jättänyt hoidon väliin rahasyistä
Uutiset | 5.7.2025 10:00
Uusi ”koko kansan päihde” näkyy jo hälyttävästi
Uutiset | 7.7.2025 20:00
Presidentin puoliso saavutti hämmästyttävän korkean iän – kyseessä peräti triplaennätys
Uutiset | 24.6.2025 22:30

Uusimmat

Avustusjärjestön mukaan 20 kuollut avustuspisteellä Gazassa
Uutiset | 16.7.2025 12:00
Israel vaatii Syyriaa vetäytymään druusialueilta Etelä-Syyriassa
Uutiset | 16.7.2025 11:33
Kysely: Yli puolet suomalaisista miettii liikenteen ympäristövaikutuksia, mutta käytännön valinnoissa se näkyy vähän
Uutiset | 16.7.2025 10:46
Itämerennorppakanta on kasvanut ihmistoimien ansiosta
Uutiset | 16.7.2025 10:22
Keskuskauppakamari: Etäisyyssääntely asettaisi puolet maakunnista tuulivoimapaitsioon
Uutiset | 16.7.2025 10:22
Yle: Oliver Stubbille annettiin Upin harjoitteluhakuun erilaiset ohjeet kuin muille
Uutiset | 16.7.2025 9:39
Tulivuori purkautuu Islannissa lähellä Sinistä laguunia
Uutiset | 16.7.2025 9:11
EU-komissio kertoo, mihin unionin varoja halutaan kohdentaa tulevina vuosina
Uutiset | 16.7.2025 9:00
Venäjä jatkoi iskuja Ukrainaan – ainakin 12 haavoittui
Uutiset | 16.7.2025 8:50
Etelä-Syyrian väkivaltaisuuksissa kuollut noin 200 ihmistä – aselepo rakoilee alueella
Uutiset | 16.7.2025 8:46
Näytä lisää

Toimitus suosittelee

Kirjat | Sunny Car Center suisti Hämeenlinnan apatiaan, joka jatkuu yhä
Uutiset | 13.7.2025 12:00
Kirjat | Patriootti luotti sanan mahtiin
Uutiset | 12.7.2025 18:00
”Hallitus teki aivan järkyttävän tempun” – keskustalaisilta maatalouspoliitikoilta tylyt arviot
Uutiset | 12.7.2025 8:00

Uutiset

  • Uusimmat
  • Luetuimmat
Avustusjärjestön mukaan 20 kuollut avustuspisteellä Gazassa
Uutiset | 16.7.2025 12:00
Israel vaatii Syyriaa vetäytymään druusialueilta Etelä-Syyriassa
Uutiset | 16.7.2025 11:33
Kysely: Yli puolet suomalaisista miettii liikenteen ympäristövaikutuksia, mutta käytännön valinnoissa se näkyy vähän
Uutiset | 16.7.2025 10:46
Puolustusvoimat myöntää tehneensä virheitä johtajavalinnoissa
Uutiset | 11.7.2025 14:01
Tieliikennelaki vaatii, läheskään kaikki autoilijat eivät noudata
Uutiset | 14.7.2025 22:00
Tieku: Unenlaatua voi parantaa helpolla ruokailukikalla
Uutiset | 9.7.2025 22:45

Mielipiteet

  • Uusimmat
  • Luetuimmat
Lukijalta: Demokratian ja diktatuurin perusarvot
Mielipide | 15.7.2025 10:27
Lukijalta: Eriarvoistava digimaailma
Mielipide | 14.7.2025 13:09
Lukijalta: Mistä ihmisen tuhoava käyttäytyminen johtuu?
Mielipide | 14.7.2025 13:02
Lukijalta: Puun myyntiverotus puolitettava kuten Vanhasen hallituksen aikana
Mielipide | 14.7.2025 12:58
Lukijalta: Puun myyntiverotus puolitettava kuten Vanhasen hallituksen aikana
Mielipide | 14.7.2025 12:58
Lukijalta: Suviseurojen viestintä yllätti raikkaudellaan
Mielipide | 3.7.2025 13:00
Lukijalta: Lännen aseavulla ja Venäjä-pakotteilla Ukrainan sotaa tuskin saadaan loppumaan
Mielipide | 14.7.2025 12:35
Lukijalta: Terveyttä vai todennettua sairastavuutta – soten rahoitusmalli korjattava
Mielipide | 14.7.2025 12:41

Keskusta

  • Uusimmat
  • Luetuimmat
Euroopan keskiryhmältä maatalouspaperi – Elsi Katainen: Yhteisen maatalouspolitiikan on turvattava viljelijöiden toimeentulo ja Euroopan ruokaturva
Uutiset | 10.7.2025 16:41
Kulmuni Euroopan parlamentin keskiryhmän neuvottelijaksi Venäjän kaasutuonnin kieltämistä koskevaan esitykseen
Uutiset | 10.7.2025 11:30
Keskustan Savola: seutukunta menestyy yhteistyöllä
Uutiset | 28.6.2025 10:29
Kulmuni Euroopan parlamentin keskiryhmän neuvottelijaksi Venäjän kaasutuonnin kieltämistä koskevaan esitykseen
Uutiset | 10.7.2025 11:30
Euroopan keskiryhmältä maatalouspaperi – Elsi Katainen: Yhteisen maatalouspolitiikan on turvattava viljelijöiden toimeentulo ja Euroopan ruokaturva
Uutiset | 10.7.2025 16:41
Paluumuuttaja Pietu Heiskasesta Pohjois-Karjalan Keskustanuorten uusi puheenjohtaja
Keskusta | 20.10.2017 11:37
  • Uutiset
  • Keskusta
  • Näkökulmat
  • Blogit
  • Tapahtumat

Toimitus

[email protected]
[email protected]

Hel­sin­gin toi­mi­tus
Apol­lon­ka­tu 11 A Hel­sin­ki

Toimitus

Lataa uutissovellus Lähetä juttuvinkki Lähetä palautetta Mediatiedot

Järjestöpalstan ilmoitukset Keskustan piiritoimistojen kautta.

Tietosuoja- ja rekisteriseloste


Seuraa Suomenmaata

✖

Kirjaudu sisään

Syötä tunnuksesi alla oleviin kentiin. Jos sinulla ei ole vielä tunnusta, voit rekisteröityä täällä.

Näköislehti vaatii voimassaolevan tilauksen. Tilaa Suomenmaa täällä.

Olen unohtanut salasanani
Rekisteriseloste