Rajut taistelut jatkuvat Itä-Ukrainassa – Severodonetskin kaupunki on lähes eristyksissä

Ukrainan sota

Rajut taistelut jatkuvat itäukrainalaisen Severodonetskin kaupungin ympärillä. Luhanskin alueen kuvernöörin Serhi Haidain mukaan Venäjän joukot yrittävät saartaa kaupungin poltetun maan taktiikalla hävittämällä tahallaan kaupunkia.

Haidai sanoi Britannian yleisradioyhtiön BBC:n mukaan, että Venäjä oli vetämässä joukkoja laajalta alueelta ja keskittämässä tulivoimaansa Donetskin ja Luhanskin seuduille. Alueelle oli hänen mukaansa tulossa Harkovan seudulta vetäytyneitä venäläissotilaita, Mariupolin saartoon osallistuneita sotilaita, Venäjän tukemia Itä-Ukrainan separatistitaistelijoita ja jopa äskettäin mobilisoituja joukkoja Siperiasta.

Venäjän joukot ovat tuhonneet yhtä lukuun ottamatta kaikki Donetsjoen ylittävät sillat, joten kaupunki on lähes eristetty, Haidai sanoi.

Ukrainan oikeusasiamiehen Ljudmyla Denisovan mukaan Severodonetskin kaupunkia saattaa uhata samanlainen kohtalo kuin Mariupolia.

Severodonetskissa on noin 100 000 asukasta.

Tykistötulitus ja ohjusiskut jatkuivat myös Harkovassa maan pohjoisosassa sekä Mykolajivissa ja Zaporizhzhjassa etelässä, kertoivat Ukrainan viranomaiset.