Professorilta kovia sanoja wokea ja rokotteesta kieltäytyviä vastaan: "saa syyllistää"

Yhteiskunta

Professori, entinen päätoimittaja Kari Hokkanen ihmettelee Suomenmaan blogissaan sitä, kuinka pehmeitä koronarokotuksista kieltäytyvien kanssa ollaan.

– Hesarin jutussa kiellettiin syyllistämästä koronarokotuksesta kieltäytyviä. Samassa jutussa oli lause: ”On tiedossa joitakin tapauksia, joissa rokottamattoman työntekijän tartuttama koronavirus on johtanut potilaan kuolemaan”.

– Eikö tuo täyttänyt kuolemantuottamuksen tunnusmerkistöä? Eikä saa syyllistää?

Syyllistää saa Hokkasen mielestä myös lakeja.

– Ei mukamas ole laillisia keinoja komentaa kansalaisia rokotukselle, vaikka kysymys on toisten hengestä ja terveydestä. Jopa passin vaatiminen loukkaisi yhdenvertaisuutta!

– Itävallan tie olkoon meidänkin tiemme. Jos lait estävät, muutettakoon niitä ja ensi hätään järkevöitetään niiden tulkintaa. Ei koronapirulainen muuten taltu, Hokkanen ratkaisisi.

Blogisti katsoo, että syyllistää pitäisi myös turvapaikkajärjestelmän väärinkäyttöä ja woke-aatetta.

Valko-Venäjän rajan tilanteeseen selkein syyllinen on Hokkasen mielestä maata johtava Aljaksandr Lukasenka, mutta syyllistettävää on myös muualla, kuten turvapaikkasäädösten perusteissa.

– Niinpä ahneet bisnesmiehet ja pahantahtoiset diktaattorit saavat houkutelluksi mukaansa ihmisiä, jotka ovat valmiita uhraamaan rahansa ja jopa henkensä yritykseen päästä kuviteltuun onnelaan.

– Niitäkin saa syyllistää, jotka lähtevät viisumitta vieraaseen maahan anomaan turvapaikkaa, vaikka tietävät, etteivät ole kansainvälisen suojelun tarpeessa, Hokkanen kirjoittaa.

Vahingollista woke-aatetta pitää syyllistää Hokkasen mukaan myös laajalla rintamalla.

– Myös Yleä saa syyllistää sen toimittajan hysteerisestä hyökkäyksestä professori (Esko) Valtaojan kimppuun. Woke-aate muistuttaa 70-luvun taistolaisuutta suhtautumisessa toisin ajattelevien sanomisen vapauteen.

– Woke tarkoittaa ”herännyttä”, taistolaiset puhuivat ”tiedostavista”. Julkiset itkupotkuraivarit eivät kuitenkaan kuuluneet heidän keinovalikoimaansa, professori muistuttaa.