Presidentti Niinistö keskusteli puolustusvaliokunnan kanssa turvallisuuden vahvistamisesta

Turvallisuuspolitiikka

Presidentti Sauli Niinistö on keskustellut tänään eduskunnan puolustusvaliokunnan kanssa etäyhteyden välityksellä. Presidentin kanslian tiedotteen mukaan keskustelunaiheena oli muun muassa Suomen turvallisuuden vahvistaminen.

–  Sanomani on selvä: Suomi varmistaa turvallisuutensa. Se ei ole keneltäkään pois, Niinistö sanoi tiedotteen mukaan.

Eduskunta käsittelee parhaillaan ajankohtaisselontekoa, joka käy läpi Suomen ulko- ja turvallisuuspoliittisen ympäristön muutosta. Selonteko oli esillä presidentin ja valiokunnan välisessä keskustelussa.

Presidentti jatkaa tiivistä yhteydenpitoaan eduskuntaan myöhemminkin tällä viikolla.

Huomenna Niinistön on määrä keskustella eduskunnan puhemiehistön, ulkoasiain- ja puolustusvaliokuntien puheenjohtajien, ulkoministerin sekä eduskuntaan valittujen puolueiden johdon kanssa.

Eduskunnan ulkoasiainvaliokunnan kanssa Niinistön on määrä keskustella perjantaina.

Selonteon käsittelyn aikana kansanedustajat pääsevät keskustelemaan Nato-kysymyksestä ja saavat lisätietoja liittymisen hyödyistä ja siihen liittyvistä uhista.

Suomen odotetaan päättävän sotilasliitto Naton mahdollisen jäsenyyden hakemisesta tässä kuussa.

Valtionjohto voisi halutessaan tehdä päätöksen Nato-hakemuksen jättämisestä ilman monipolvista eduskuntaprosessia, mutta on pidetty tärkeänä, että eduskunta saa muodostaa kantansa rauhassa.

Iltalehti kertoi viime viikonloppuna, että presidentti Niinistö paljastaisi oman Nato-kantansa 12. toukokuuta.

Eilen pääministeri Sanna Marin (sd.) sanoi, että hän paljastaa oman Nato-kantansa ennen sosiaalidemokraattien puoluevaltuuston kokousta, joka on 14. toukokuuta.