Posti keskeyttää Venäjän ja Valko-Venäjän kirje- ja pakettiliikenteen

Posti

Posti keskeyttää maanantaista alkaen kaiken kirje- ja pakettiliikenteen toistaiseksi Suomen ja Venäjän sekä Suomen ja Valko-Venäjän välillä. Päätös perustuu Maailman postiliiton UPU:n sopimusten mukaisiin poikkeuksellisiin olosuhteisiin.

–  UPU-sopimuksissa mahdollistetaan postiliikenteen tilapäinen keskeyttäminen poikkeuksellisissa olosuhteissa. Posti on todennut, että nyt vallitseva tilanne täyttää poikkeuksellisten olosuhteiden tunnusmerkit, Postin viestinnästä kerrotaan sähköpostitse STT:lle.

Keskeytys koskee kirje- ja pakettiliikennettä sekä Suomesta Venäjälle ja Valko-Venäjälle että Venäjältä ja Valko-Venäjältä Suomeen. Lähetykset, joita ei pystytä toimittamaan, palautetaan lähettäjille, Posti kertoo tiedotteessaan.

Lähetykset Venäjälle ja Valko-Venäjälle ovat pieni osa Postin toimintaa. Yhtiön viestinnästä kerrotaan, että paketteja on ollut vuositasolla joitakin kymmeniä tuhansia.

Posti keskeytti jo viime kuussa kaupalliset lähetykset eli yrityksille ja kuluttajille tarjottavat kansainväliset pikalähetyspalvelut Venäjälle ja Valko-Venäjälle.