Poliisi ei aloita esitutkintaa perussuomalaisten vaalimainosten poistamisesta

Perussuomalaisten tutkintapyynnössä toivottiin muun muassa selvitystä, onko vaalimainosten poistamisessa kyse syrjinnästä
Kuntavaalit

Helsingin poliisi ei aloita esitutkintaa perussuomalaisten vaalimainosten poistamisesta katukuvasta. Asiassa ei epäillä rikoksia, poliisin tiedotteessa kerrotaan.

Helsingin poliisilaitos sai perussuomalaisilta tutkintapyynnön maanantaina Helsingin kaupungin liikennelaitoksen (HKL) ja ulkomainontaa tekevän JCDecaux-yrityksen toiminnasta.

JCDecaux ja HKL päättivät maanantaina poistaa paheksuntaa herättäneet vaalimainokset, joiden katsottiin vihjaavan maahanmuuttajien suosimiseen Helsingin vuokra-asuntojen asukasvalinnoissa.

Mainokset olivat paikallaan noin viikon ajan, minkä jälkeen HKL ja JCDecaux poistivat ne.

Perussuomalaisten tutkintapyynnössä pyydettiin selvittämään, olisiko kaupungin viranhaltijan pitänyt tehdä hallintopäätös vaalimainosten poistamisesta. Hallintopäätöstä ei tehty, minkä vuoksi puolue tahtoi tietää, onko asiassa syytä epäillä virkarikosta.

Tutkintapyynnössä toivottiin myös selvitystä, onko puolueen vaalimainosten poistamisessa kyse syrjinnästä. Lisäksi selvitystä toivottiin kaupungin viranhaltijan poliittisista motiiveista asiaan liittyen.

–  Viranhaltijaa ei epäillä virkarikoksesta. Meidän käsityksemme mukaan kysymys ei ole ollut sellaisesta hallintoasian käsittelystä, jossa päätöksen tekemättä jättäminen tulisi virkarikoksena rangaistavaksi. Kysymys on ollut sopimusehdon tulkinnasta, eikä tällaiseen sovelleta hallintolain määräyksiä, kertoo tutkinnanjohtaja, rikostarkastaja Teemu Jokinen poliisin tiedotteessa.

Jokisen mukaan asiassa ei ole syytä epäillä syrjintää tai muita rikoksia.

Kommentit (3)

 • Lukija9

  Jokaineen Persu Halla-ahosta lähtien menköön itseensä ja lopettakoon asioiden kaivelu ja perusteeton vihjailu, niin kyllä yhteistyön tekijöitäkin alkaa löytyä?

 • Lukija90

  Lukija 9 näki asian noin. Me näemme asian käytännössä pääkaupungissa. Ystävämme ahkera poika, joka käy töissä ja samalla opiskelee,ei ole saanut tietystä kohteesta kämppää ja kuitenkin siitä saivat 2 asuntoa ulkomaalaiset,jotka eivät ole töissä eivätkä opiskele. Millä ilveellä medioissa saadaan asiat eri tolalle, kun ne kentällä ovat. Totuutta me tarvitsemme kaikki,ei vääristelyä.

 • Lukija21

  Nyt liikutaan vaarallisilla vesillä. Ensin pitää tuomita vaalimainos lain vastaiseksi ja vasta sen jälkeen poistaa se katukuvasta. Onko sydän oikealla puolella?

  Pidetään huolta kunnasta, niin se pitää huolta meistä? Kehdosta hautaan velkarahalla? Voiko enää enemmän valehdella?

  Saarikko on oma lukunsa. ”Minä – kyllä – haluan Suomen, jossa…(on vain hyviä kouluja) ”.

  Niin minäkin. Mutta en sellaista Suomea, jossa osa vetää rekeä ja osa vain matkustaa.

  Mikä elinkeino elää 50 % tukien varassa?

Voit kommentoida kirjauduttuasi palveluun. Tarvitset kirjautumiseen Suomenmaa-tunnuksen