Pirkkalainen vastaa keskustaopiskelijoiden puolueeseen kohdistamaan kritiikkiin – puoluesihteeri uskoo järjestön olevan tasapuolisin keskustelufoorumi kaikille, pelkää somekanavien jättävän osan ulkopuolelle

Keskusta

Suhtaudun keskustaopiskelijoiden ajatukseen siitä, että keskustan sisäistä keskustelua pitäisi vahvistaa, avoimen myönteisesti, keskustan puoluesihteeri Riikka Pirkkalainen sanoo.

Keskustaopiskelijat harmittelivat aiemmin maanantaina kannanotossaan, ettei keskustassa tällä hetkellä käydä keskustelua puolueen tilasta. Järjestö uskoo, että osasyy on kunnollisten keskustelukanavien puute.

Opiskelijaliiton ehdotukseen sosiaalisen median kanavien paremmasta käytöstä Pirkkalainen suhtautuu osittain myönteisesti, osittain epäillen.

– Se on yksi vaihtoehto, mutta ei välttämättä tasapuolinen. Keskustelua pitää laajentaa, mutta samalla pitää huolehtia siitä, että kaikilla jäsenillä on siihen mahdollisuus osallistua.

Pirkkalainen huomauttaa, että välineistä riippumatta on vaikeaa luoda kaikille tasapuolinen keskustelufoorumi.

– Nopeita keskustelukanavia on välttämätöntä saada lisää, mutta yhtä aikaa muistuttaisin myös järjestömme merkityksestä jäsenten keskinäisenä keskustelukanavana.

Järjestötoiminnan johtamisesta vastaava puoluesihteeri luottaa, että kattavilla järjestötoiminnan keinoilla on mahdollista tarjota jäsenistölle tilaa osallistua keskusteluun.

– Järjestö on tasapuolinen keskustelukanava ja sen kautta nousevat aiheet käyvät läpi tasapuolisen prosessin. Se on jo itsessään arvokasta, mikä nopeammissa keskustelukanavissa on hankalampi rakentaa sisään, Pirkkalainen arvelee.