Päijät-Hämeen keskustapiirin puheenjohtajuudesta kisaa kaksi ehdokasta

Päijät-häme

Lauantaina syyskokoukseen Iittiin kokoontuva Päijät-Hämeen piiri valitsee uuden puheenjohtajan väistyvän Jukka Mölsän tilalle.
Mukaan on ilmoittautunut kaksi ehdokasta, sysmäläinen Eevakaisa Lehtosalo-Lönnberg sekä lahtelainen Vesa-Matti Virtanen.

Lehtosalo-Lönnberg on toiminut piirin varapuheenjohtajana viimeiset viisi vuotta.

– Oli aika luontevaa lähteä tavoittelemaan puheenjohtajan paikkaa. Viimeisenä sysäyksenä toimivat yhteydenotot, joissa toivottiin osallistumistani, hän kertoo.

Lahdessa opettajana toimivan naisen mielestä keskustan tulisi saada Päijät-Hämeen piirissä enemmän näkyvyyttä.

– Pitäisi ottaa kantaa asioihin ja järjestää matalan kynnyksen tapahtumia, joihin ihmisten olisi helppo tulla, hän linjaa.

Lehtosalo-Lönnberg uskoo, että hänestä piiri saisi hieman aikaisempia erilaisemman puheenjohtajan.

– Asun maalla, mutta teen töitä kaupungissa. Minulla on siten näkökulmaa molempien asioihin. Ammattini kautta olen jonkin verran tunnettu opettajapiireissä ja lapsiperheissä myös Lahdessa, hän kuvailee.

Valituksi tullessaan Lehtosalo-Lönnberg tarkentaisi piirin tehtäviä, sitä, miksi se on olemassa ja lisäisi yhteistyötä kunnallisjärjestöjen kanssa. Hän haluaisi myös ottaa laajemmin käyttöön piirihallituksen potentiaalin ja jakaa tehtäviä tehokkaammin.

– Minusta piiri saisi määrätietoisen puheenjohtajan, joka tykkää tehdä asioita yhdessä ja pilke silmäkulmassa. Haluan luoda kivaa tunnelmaa, tehdä tosissani mutta ei liian vakavasti.

Keskustan Lahden kunnallisjärjestön puheenjohtajana toimiva Vesa-Matti Virtanen ilmoittautui hänkin ehdokkaaksi saatuaan useita sitä koskeneita pyyntöjä. Hän myöntää, että ilmassa on myös lievää tyytymättömyyttä piirin toimintaan.

– Se ei niinkään kohdistu puheenjohtajan henkilöön, vaan itse toiminnan vähäisyyteen. Nyt on lähinnä pidetty pakolliset kokoukset. Siihen toivotaan muutosta.

Virtanen toteaa, että syynä on osaltaan rahanpuute ja korona-aika. Molemmat ovat asettaneet omat rajoituksensa.

– Nekään eivät kuitenkaan voi olla aina syy. Olemme tehneet ison digiloikan ja sitä osaamista pitää edelleen vahvistaa.

Jos Virtanen tulisi valituksi, hän kiertäisi taajaan kunnallisjärjestöissä.

–Minusta piirin puheenjohtajistosta pitäisi aina jonkun olla paikalla, kun kunnallisjärjestöt tempaisevat tavalla tai toisella. Ihmiset haluavat jutella muidenkin kuin oman kunnan päättäjien ja järjestöväen kanssa.

Puheenjohtajana Virtanen pyrkisi olemaan tasapuolinen ja ristiriitoja selvittävä.

–Piiri saa minusta innostuneen, oppimishaluisen ja velvollisuudentuntoisen puheenjohtajan. Viimeksi mainittu on myös syy siihen, että ylipäätään olen politiikassa mukana.