Pääkaupunkiseudun kokoontumisia rajoitetaan – Näin se vaikuttaa keskustan puoluevaltuuston kokoukseen

Keskusta

Pääkaupunkiseudun siirtyminen koronaepidemian leviämisvaiheeseen ei muuta kovin merkittävästi ensi viikon viikonloppuna järjestettävän keskustan puoluevaltuuston syyskokouksen järjestelyitä.

Puoluesihteeri Riikka Pirkkalaisen mukaan kokous oli joka tapauksessa määrä järjestää pääosin etäyhteyksien välityksellä.

Järjestelystä päätti keskustan puoluehallitus jo 15. lokakuuta.

Uudenmaan koronakoordinaatioryhmä ilmoitti perjantaina, että pääkaupunkiseudulla sisätiloissa järjestettävien yleisötilaisuuksien enimmäishenkilömäärä tulisi rajoittaa 20 henkeen.

Rajoitus astuu voimaan ensi viikon maanantaina 23. marraskuuta ja se kestää kolme viikkoa.

Puolusihteeri Pirkkalaisen mukaan Vantaalla järjestettävään puoluevaltuuston kokoukseen ilmoittautui paikan päälle 30 henkeä.

Ilmoittautuminen kokoukseen päättyi jo 15. marraskuuta.

– Ennakkoilmoittautuminen vaaditaan, jotta kokousjärjestelyt pystytään tekemään niin, että kokoukseen osallistuminen on terveydelle turvallista, Pirkkalainen korostaa.

– Olemme ryhtyneet välittömästi, kun uusista rajoitustoimenpiteistä on tiedotettu, kontaktoimaan puoluevaltuuston kokoukseen fyysisesti paikan päälle ilmoittautuneita, puoluesihteeri kertoo.

Heitä on pyydetty osallistumaan kokoukseen etäyhteyksien välityksellä, jotta kokouspaikalle ei saapuisi yli 20 henkilöä.

Uudet koronarajoitukset eivät muuten vaikuta keskustan järjestötoimintaan.

– Meillä on selkeät ohjeet tilaisuuksien ja toiminnan järjestämiseen. Ohjeistus lähtee aina viranomaisohjeiden noudattamisesta kunkin alueen oman epidemiatilanteen pohjalta.

Puoluejohdon ja ministerien osalta keskusta on linjannut, ettei tilaisuuksiin jalkauduta fyysisesti, jos ne järjestetään kiihtymis- ja leviämisvaiheen alueilla.

– Näiden alueiden tilaisuudet hoidetaan etäyhteyksin. Muualla tilaisuuksia voidaan järjestää ja niihin voi osallistua, mutta kaikessa keskustan toiminnassa on noudatettava viranomaisohjeita eli esimerkiksi käytettävä maskia.